Demirtaş'ın ihanet görüşmesi

HDP Eş Baş­ka­nı Se­la­hat­tin De­mir­taş’ın, Mos­ko­va zi­ya­re­ti­nin ar­dın­dan kor­kunç bir iha­net tez­ga­hı çık­tı.

Demirtaş'ın ihanet görüşmesi
Demirtaş'ın ihanet görüşmesi
GİRİŞ 03.01.2016 06:52 GÜNCELLEME 03.01.2016 16:35
Bu Habere 121 Yorum Yapılmış

HDP lideri Demirtaş’ın Moskova ziyaretinde, Rus Dışişleri Bakanı Lavrov’dan terör örgütü için AT-14 tanksavar füzesi istediği ortaya çıktı

Rus televizyonlarında “Türkiye’nin neresine füze atalım” tartışmalarının yaşandığı günlerde, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın Moskova’da Rus Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’la görüşmesinin arkasında ihanet dolu işbirliği kararlarının  alındığı öğrenildi. Demirtaş, Ruslar’dan çok etkili AT-14 tanksavar füzesi istedi.

LAVROV’DAN AÇIK DESTEK 

Türkiye’yi ayağa kaldıran ziyaret sonrası Lavrov’un “Türkiye’de Kürtler’in her alanda yürüttüğü özgürlük mücadelesini destekliyoruz ve desteklemeye devam edeceğiz. Kapsamlı işbirliği yapabiliriz. Partinizi ve görüşlerinizi desteklemeye devam edeceğiz” açıklamasının çok ötesinde başkakonuların gündeme geldiği ve işbirliği kararlarının alındığı ortaya çıktı. Rus basınında “Rusya Erdoğan’ın altına mayın koyuyor” başlığıyla yer alan görüşme için, iki ülke ilişkilerini tamamen kopartacak sertlikte değerlendirmeler yapıldı.  

5 km menzili var 

AT-14 Kornet, Rusya tarafından 1994 yılında hizmete sokulan bir güdümlü tanksavar füzesi.

27 kg ağırlığa sahip olan bu silah 5 km uzaklığa kadar etkili bir menzile sahip. İsrail’in Markava tanklarını etkisiz hale getirebilecek çok etkili bir tanksavar silahı.

AT-14 Kornet, Yunanistan, Güney Kore, Suriye, Rusya, İran ve Hindistan orduları  tarafından da kullanılmakta.

Silah 2003 Irak savaşında ve 2006 İsrail- Lübnan savaşında kullanıldı. Amerikan M1 Abrams tanklarını da etkisiz hale getirme özelliği bulunan bu silahların Hizbullah’ın da elinde olduğu biliniyor.

AT-14 Kornet , bir tanksavar olmasına rağmen helikopterlere ve hafif zırhlı araçlara karşı da kullanılabiliyor.

Ayrıca zaman zaman piyadelere ve binalara karşı da kullanıldı. Silah, termobarik savaş başlığı taşıma özelliğine de sahip.
 

KAYNAK: BUGÜN
YORUMLAR 121
  • Kader 8 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu türkiye düşmanı bütün ülkeler teröristlere aleni silah veriyor neden biz de onların ülkelerindeki teröristlere aleni silah veremiyoruz neden vatani açık açık bolecegiz savaşacağız diyen terörist milletvekilleri tutuklanıp partisi kapatilmiyor anlamiyorum
    Cevapla
  • ülker 8 yıl önce Şikayet Et
    Turk vatandasliklarini kaldirsinlar
    Cevapla
  • Kurdi 8 yıl önce Şikayet Et
    sen var mısın ki Kürt olarak? Varlığına dair en ufak bir emare göster?
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    selonun derdi biz kürtleri bitirmek
    Cevapla
  • Kurdi 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürt olarak sen var mısın?
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Kürt olsaydı yapmazdi anla sen gerisini
    Cevapla
  • Ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    Haydi onurlu Rusya Müslümanları. Kafir ve zalim Rus hakimiyetinden çıkın . Gebertin ve parçalayın Rusyayı. Madem o Rus Türkiyenin bölünmesini hoş görmüş topraklarınızdan Rusyayı kovun! Ey Kafkas Müslümanları.
    Cevapla
  • başşşş 8 yıl önce Şikayet Et
    yazıklar olsun nerde bu devlet bu nasıl iş...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji yeni haritayı paylaştı: Uyarılar art arda geldi!
Rusya'dan, İngiltere'ye nota! Hepsi sınır dışı edildi