600 bin mülteci evsiz kalacak!

Kenya , 600 bin mültecinin barındığı Dadaab ve Kakuma mülteci kamplarının 'güvenlik gerekçesiyle' kapatılacağını duyurdu.

600 bin mülteci evsiz kalacak!
600 bin mülteci evsiz kalacak!
GİRİŞ 09.05.2016 16:28 GÜNCELLEME 09.05.2016 16:28

Bakanlıktan yapılan açıklamada, terör örgütü Eş Şebab milislerinin kamplara saldırı düzenlemesinden endişe edildiği bildirildi.Ancak Kenya hükümetinin çoğu Somalili yaklaşık 600 bin kişinin barındığı kampları kapatma kararı tepki çekti. İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün mülteci uzmanı Bill Frelick, böyle bir saldırı ihtimali bulunduğunu doğrulayarak, "Ne var ki Kenya hükümetinin, suç işleyenlerin adli kovuşturmaya uğramasını sağlaması, mültecilerin korunması konusunda ise hükümetin uluslararası standartlara uygun hareket etmesi gerekir" dedi.

DAHA ÖNCE DE TEHDİT ETMİŞTİ

DW Türkçe'de yer alan habere göre, Kenya daha önce de mülteci kamplarını kapatma tehdidinde bulunmuştu. Bölgedeki siyasi açıdan istikrarlı az sayıda ülkeden biri olan Kenya'ya geçmişte Güney Sudan, Somali ve diğer ülkelerden yoğun mülteci akını yaşanmıştı.

DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ

Ülkenin doğusundaki Dadaab kampı 1991 yılında inşa edildi. BM'nin verilerine göre bu kampta yaklaşık 350 bin kişi barınıyor. Kamp, dünyanın en büyük mülteci kampı olarak görülüyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
O ülkelerdeki PKK'lı sayıları Kandil'i geçti! İşte rakamlar
İsrail'i korku sardı: Netanyahu her kapıyı çalıyor Biden sessiz...