Clinton için FBI'a yeni soruşturma izni

ABD Adalet Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosuna, Clinton'a ait olduğu iddia edilen yaklaşık 650 bin e-postayla ilgili araştırma izni verdi.

Clinton için FBI'a yeni soruşturma izni
Clinton için FBI'a yeni soruşturma izni
GİRİŞ 31.10.2016 09:15 GÜNCELLEME 31.10.2016 09:15

ABD Adalet Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosuna (FBI), Demokratların başkan adayı Hillary Clinton'ın danışmanının eşinin bilgisayarında ortaya çıkan ve Clinton dosyasıyla ilişkili yaklaşık 650 bin e-postayla ilgili soruşturma izni verdi.

ABD'de başkanlık seçimlerine sayılı günler kala Demokrat Clinton'ın aylardır peşini bırakmayan e-posta konusu, yeniden açılan soruşturmayla kamuoyunun gündemindeki yerini koruyor.

Cuma günü FBI Direktörü James Comey'nin ABD Kongresine gönderdiği mektupta Clinton'ın e-posta "skandalı" ile ilgili yeni bilgilere ulaştıklarını ve bu kapsamda soruşturmayı yeniden açacaklarını bildirmesiyle konu bir kez daha seçim tartışmalarında en üst sıraya tırmandı.

DANIŞMANININ EŞİ DE İŞİN İÇİNDE

FBI, Adalet Bakanlığından aldığı izinle, Clinton'ın en yakın danışmanlarındanHuma Abedin'in (ayrı yaşadığı) eşi eski Kongre üyesi Anthony Weiner'a ait bir bilgisayarda ortaya çıkan yaklaşık 650 e-postayla ilgili soruşturma yapabilecek.

Başka bir soruşturma kapsamında bilgisayarları incelenen Weiner'in bir bilgisayarında Clinton ile Abedin arasındaki yazışmaların da yer aldığı e-postalara rastlayan FBI, bunu yeni bir belge olarak değerlendirip soruşturmayı yeniden açma kararı aldı.

FBI yetkilileri, soruşturmanın ne kadar süreceğine ilişkin henüz bir değerlendirme yapmadı.

Söz konusu e-postaların önemli bir kısmının Clinton'la ilgili olmadığı, ancak Demokrat başkan adayıyla ilgili olabilecek sınırlı sayıdaki e-postanın bile seçim sürecinde önem taşıyabileceği yorumları yapılıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasındaki sürpriz görüşme sona erdi!
Borsada rekor: 10 bin puan aşıldı!