El Bab'a dönüş devam ediyor

Esed güçlerinin kuşattığı ve ateşkesi ihlal ettiği Humus merkezindeki Vaer ilçesinden tahliye edilenler Halep'in Bab ilçesine oradan da araçlarla Azez'in Şemariğ kampına ulaştı.

GİRİŞ 19.03.2017 11:00 GÜNCELLEME 19.03.2017 12:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Halep'in Bab ilçesindeki dün öğle saatlerinde, Vaer ilçesinden hareket eden 32 otobüsten oluşan kafile bu sabah erken saatlerde Bab ilçesine giriş yaptı.

Vaer’dan yapılan tahliyelerin ilk aşamasında aralarında yaralıların ve silahlı rejim karşıtlarının da bulunduğu 519 çocuk, 412 kadın, 423 yetişkin erkekten oluşan bin 354 kişi muhaliflerin kontrolündeki Bab'tan araçlarla hareket etti. Kafilede bulunan 306 aile bireyinden oluşan bin 354 kişi Halep'in kuzeyindeki Azez kentinin Şemariğ kampına ulaştığı aktarıldı.

EL BAB İLÇESİ NORMALE DÖNÜYOR

Bab'daki evlerine dönen Suriyeli Abdulhamid el Recep, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk askerlerinin terör örgütü DEAŞ'tan Bab'ı almasının ardından hayatın eskisi gibi normale dönmeye başladığını belirterek, "Türkiye geldi ve Suriyelilere çok yardım etti. Onlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah her şey daha iyi olur." dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • çetin 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
Süper Lig'de teknik direktör kıyımı! İnanılmaz rakam...