Suudi Arabistan İran'a cevap verdi!

İran Devrim Muhafızları'nın terör saldırılarının arkasında Suudi Arabistan'ın olduğu açıklamasının ardından, Suudi yetkililerden bu iddialara cevap geldi.

Suudi Arabistan İran'a cevap verdi!
Suudi Arabistan İran'a cevap verdi!
GİRİŞ 08.06.2017 09:56 GÜNCELLEME 09.06.2017 09:01
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Devrim Muhafızları, yayımladığı açıklamada şunları kaydetti: "Saldırı, ABD Başkanı (Donald Trump) ve teröristleri destekleyen gerici (Suudi) liderlerle görüşmesinden bir hafta sonra gerçekleşti. DAEŞ'in saldırıyı üstlenmesi, onların bu vahşi saldırıda parmağı olduğunu gösteriyor."

RUHANİ: MÜCADELEYE DAHA DA ODAKLANACAĞIZ

Sputnik haber ajansının aktardığına göre, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve dini lider Ayetullah Ali Hamaney'den de açıklama geldi. Ruhani saldırının İran’ı bir araya getirdiğini söyleyip "İran’ın terörizme karşı mücadelesine daha da odaklanacağını" kaydetti.

HAMANEY'DEN "HAVAİ FİŞEK" BENZETMESİ

Hamaney ise saldırıları "havai fişek" olarak tanımladı: "Bu havai fişeklerin İran’a hiç etkisi yok. Yakında ortadan kaldırılacaklar… Onlar, İran ulusuna ve yetkililerine etki edemeyecek kadar ufak."

SUUDİ ARABİSTAN REDDETTİ

Bu arada Suudi Arabistan, İran Devrim Muhafızları'nın suçlamasını reddetti. Dışişleri Bakanı Adil el Cubeyr "Terör saldırılarını ve masumların ölmesini, her nerede meydana gelmiş olursa olsunlar kınıyoruz."

İRAN'DA DAEŞ SALDIRISI

İran'ı sarsan DAEŞ saldırılarında 12 kişi ölmüş, 43 kişi de yaralanmıştı. Bu DAEŞ terör örgütünün İran'da gerçekleştirdiği ilk saldırıydı.

YORUMLAR 10
  • İlginç 6 yıl önce Şikayet Et
    ABD sözde DAEŞ le savaşıyor, dünyayı daeş için ayağa kaldırdı, her ne hikmetse DAEŞ'te dünyanın her yerinde ABD'ye tehdit oluşturan hedeflere saldırıyor. İlginç değil mi. Evet ilginç ama şaşırtıcı değil çünkü DAEŞ Pentagon da kurulmuştur ve oradan yönetiliyor.
    Cevapla
  • çile 6 yıl önce Şikayet Et
    İki ülke yonetimide Müslüman değil ! Müslüman olan sadece halktır!...
    Cevapla
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanlar icin uzulmemek elde degil her zenginlikleri var ama paylasamiyorlar adamlarin gozu donmus RABBIM in imtihani birbirleriyle savasacaklarina somalide arakanda muslumanlarin durumu ortada onlara neden yardim etmuyorlar gun gelir o petrolde biter
    Cevapla
  • Kahrolun 6 yıl önce Şikayet Et
    Kim müslüman ??? Bunlar mı ? Güldürmeyin beni
    Cevapla
  • YasinBaba 6 yıl önce Şikayet Et
    iran devletinden daha büyük bir terör örgütü var mı?
    Cevapla
  • Ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Yasin hikaye okuma... Suudileri mi kolluyorsun? Suudilerin nerden geldiğini bilmez misin de onları kolluyorsun.
    Cevapla
  • .... 6 yıl önce Şikayet Et
    O kadar da değil kardeş aşırı olmayalım.bütünleşmeye ortaklıklarımızı artırmaya yoğunlaşalım.tefrikanın zarardan başka bir işlevi yoktur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…