İsrail lobisi bu kez Riyad’a çalışacak

Suudi Arabistan’daki gelişmeleri Lübnan’a yönelik bir saldırı için fırsat gören İsrail, lobilerini harekete geçiriyor.

İsrail lobisi bu kez Riyad’a çalışacak
İsrail lobisi bu kez Riyad’a çalışacak
GİRİŞ 08.11.2017 08:39 GÜNCELLEME 08.11.2017 08:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İsrail Dışişleri Bakanlığı tüm büyükelçiliklerine Hizbullah’a karşı Hariri ve Suudi Arabistan lehinde lobi faaliyetinde bulunulması emri verdi.

Kudüs’ten tüm israil büyükeçiliklerine gönderilen mesajda Hariri’nin istifasının desteklenmesi ve bulundukları ülkelere İran tehdidinin anlatılması istendi. Yemen’de Husilerle savaş halinde olan Suudi Arabistan’ın desteklenmesi gerektiği vurgulanan mesajda Hariri’nin istifasının İran ve Hizbullah’ın Lübnan için ne kadar tehlikeli olduğunun gösterdiği ve bu tehlikenin de diğer ülkelere anlatılması gerektiği belirtildi.

 


ABD’de Trump döneminin başlaması ile Riyad-Tel-Aviv arasında yakınlaşmaya dönük işaretler görüldü. Trump, Mayıs ayındaki Riyad ziyaretinden sonra direkt Tel-Aviv’e geçti. Trump’ın bu adımı iki ülke arasında ilk direkt uçuş olarak tarihe geçti.

Trump’ın damadı ve danışmanı Jared Kushner de Netanyahu yönetimine yakınlığı ile tanınıyor. Kushner, Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a da yakınlığıyla biliniyor. Eylül ayında, Suudi Arabistan Veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın İsrail’e gizli bir ziyaret yaptığı iddia edilmiş, bu iddia daha sonra Suud Dışişleri Bakanlığı tarafından yalanlanmıştı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 4
  • mert 6 yıl önce Şikayet Et
    sudi arabistanlı yöneticiler amerika ve israilin kölesi olacağınıza intihar edinde vatanınıza ihanet etmeyin.sizler kıral faysal ın tırnağı olamazsınız.
    Cevapla
  • Mustafa t 6 yıl önce Şikayet Et
    Alçak suud ümmet in petrol paralarını işgalci Siyonist katliamci İsrail ve abd ye yediriyorsun. .!ümmet in bu kadar göçmeni ..mülteci si ..mağduru varken. ..Utanmaz Siyonist uşağı suud. .!zannetmeki yanına kâr kalacak bu hain ligin! Siyonistler le bir olup. .müslümanlar a sırt dönmek sana cehenneme Zümera olarak verilecektir. Seni saltanatin ve Siyonist dostların da kurtaramayacak. .Sisi suud. .İsrail. .abd...BAE. .Bahreyn. . Sonunuz cehennem ..!
    Cevapla
  • bay x 6 yıl önce Şikayet Et
    S.arabistan hiç bir zaman Müslümanları yanında olmadı şaşırmadık bu duruma
    Cevapla
  • isimsiz 6 yıl önce Şikayet Et
    israil-arabistan-abd el ele kaoslu günlere. ama az kaldı İslamiyet'in koruyucu Türkiye emin adımlarla geliyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sokak ortasında 10 yaşındaki kız çocuğunu dövdü! Tepkiler sonrası çocuğunu bırakıp gitti
Bakanlıktan Ankara İl Emniyet Müdürlüğü açıklaması: Müfettiş görevlendirildi