ABD'ye sert tepki: Filistin'i tanıyacağız

Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ortak basın toplantısında ABD'ye sert mesajlar gönderdiler.

ABD'ye sert tepki: Filistin'i tanıyacağız
ABD'ye sert tepki: Filistin'i tanıyacağız
GİRİŞ 22.12.2017 15:16 GÜNCELLEME 22.12.2017 17:16
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Paris'te Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, "Hiçbir ABD planını kabul etmeyeceğiz. ABD artık Ortadoğu'da arabulucu değil. Kendilerini diskalifiye ettiler" dedi.

Macron da Fransa’nın Filistin’i baskı altında değil, doğru zamanda devlet olarak tanıyacağını söyledi.

Türkiye'nin girişimleriyle hazırlanan ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs kararını eleştiren karar tasarısı, BM Genel Kurulunda ABD'nin tehditlerine rağmen 9'a karşı 128 oyla kabul edilmişti. Oylamada 35 ülke çekimser kalırken 21 ülke de oylamaya katılmamıştı.

ABD ve İsrail'in yanı sıra Guatemala, Honduras, Marshall Adaları, Mikronezya, Nauru, Togo ve Palau tasarıya karşı oy kullanmıştı.

Bunun yanı sıra Avustralya, Antigua-Barbuda, Arjantin, Bahama Adaları, Benin, Butan, Bosna Hersek, Kanada, Hırvatistan, Çekya, Dominikler, Ekvator Ginesi, Fiji, Haiti, Jamaika, Letonya, Lesoto, Kamerun, Kolombiya, Kiribati, Malavi, Macaristan, Meksika, Panama, Paraguay, Filipinler, Polonya, Romanya, Ruanda, Solomon Adaları, Güney Sudan, Trinidad Tobago, Tuvalu, Uganda ve Vanuatu ise oylamada çekimser kalmıştı.

Oylama öncesinde kendi kararına karşı çıkanları tehdit eden Trump için bu sonucun utanç verici olduğu yorumları dünya basınında yapılmıştı.

YORUMLAR 24
  • selami 6 yıl önce Şikayet Et
    israil fransanın başına iş açabilir dikkatli olmaları gerekir
    Cevapla
  • gizli 6 yıl önce Şikayet Et
    bu macron sermaye yahudilerin adami yani Rotschild vs. Trump ise damadi ile siyonistlerin yaninda netenyahu gibi Evangelist lerle tanriyi kıyamete zorlamaya ugrasiyorlar ve büyük israili kurmak istiyor .Sermaye yi yöneten yahudiler ise dünyaya para ile hükmet istiyorlar.
    Cevapla
  • dadal 6 yıl önce Şikayet Et
    Kral selman da ABD ye destek çıksın munafıklar
    Cevapla
  • Eginli 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir türlü tanıyamadılar gitti. Bildim bileli tanıyacaklar. Bunlara inanmayın hepsi yalan. Biri birbirinden beter bunların. Tanı o zaman engelmi kaldı, zamanı gelinceymiş....
    Cevapla
  • emekli 6 yıl önce Şikayet Et
    doğru zaman...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
HDP binasından PKK'ya bağış kutusu çıktı
İlk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptı! Ankara'da 6 kritik konuda imzalar atıldı...