İsrail ordusundan şehit gazeteci Murteca itirafı

İsrail ordusu, gazeteci Murteca’nın şehadetine ilişkin açtığı soruşturma kapsamında, İsrail Savunma Bakanı Liberman'ı yalanlayarak, 'İsrail askerlerine yönelik herhangi bir tehlike arz etmediği halde' katledildiğini itiraf etti.

İsrail ordusundan şehit gazeteci Murteca itirafı
İsrail ordusundan şehit gazeteci Murteca itirafı
GİRİŞ 08.04.2018 23:46 GÜNCELLEME 08.04.2018 23:48
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi sınırında düzenlenen "Büyük Dönüş Yürüyüşü" adı altındaki barışçıl eylemleri takip eden Filistinli gazeteci Yasir Murteca’nın, “İsrail askerlerine yönelik herhangi bir tehlike arz etmediği halde” katledildiğini itiraf etti.

LİBERMAN'I YALANLADI

İsrail’in Haaretz gazetesinin haberine göre, İsrail ordusu, gazeteci Murteca’nın şehadetine ilişkin açtığı soruşturma kapsamında, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman’ın “Drone ile çekim yapıyordu.” şeklindeki iddiasını yalanladı.

Haberde, İsrail ordusunun soruşturma raporunda, üzerinde “Press” (Basın) yazılı yeleğin Murteca’nın üzerinde olduğu teyit edildiği ifade edilerek, Murteca’nın İsrail ordusunun belirlediği sınır güvenlik çitlerine yaklaşma mesafesi olan 200 metreden geride, 350 metre mesafeden vurulduğu ifade edildiği kaydedildi.

HERHANGİ BİR DELİL BULUNMADI

 

 

Ordunun raporunda Murteca veya diğer gazetecilerin drone ile çekim yaptığına dair herhangi bir delil bulunmadığı belirtildi.

LİBERMAN NE DEMİŞTİ?

İsrail Savunma Bakanı Liberman, Murteca’nın şehadetinden sonra cumartesi günü yaptığı açıklamada, “Gazeteci olup olmadığını bilmiyorum. Çünkü birçok terörist, gazeteci kılığına giriyor. Ayrıca askerler için tehdit oluşturan drone ile çekim yapıyordu.” diyerek İsrail askerlerini savunmuştu.

Büyük Dönüş Yürüyüşü'nü takip ettiği sırada 6 Nisan Cuma günü İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu yaralanan 30 yaşındaki Filistinli gazeteci Yasir Murteca şehit olmuştu.

Gösterilerin başladığı 30 Mart'tan bu yana İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinlilerin sayısı 31'e yükseldi.

YORUMLAR 14
  • misafir6 6 yıl önce Şikayet Et
    İsrail ingiliz güdümlü batı destekli bir terörist devlettir. AB ve ingiltere açık bir şekilde terör devleti olduklarını belli etmeye başlamışlardır. insanları sömürmek için öldüren ve bu amaç için siyonist köpekleri besleyen AB ve ingiltere zalim ortaçağ haçlı günlerini hatırlamıştır.
    Cevapla
  • RuHi 6 yıl önce Şikayet Et
    Kendi ordusu yalanlasa ne olur. Hapse mi attınız, idam mı ettiniz ne yaptınız. Ne demeliyiz yani şimdi bu durumda '' Helal olsun İsrail ordusuna beeh'' mi diyeces. Aşağılık kafirler.
    Cevapla
  • kale 6 yıl önce Şikayet Et
    eee sonuç ölen öldügüyle kalıyor Yahudi yapacağını yapıyor müslümanlar yerinde sayıyor.
    Cevapla
  • garip 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç bir ölüm, hiç bir şehadet boş değildir. Bugün değil, yarın değil ancak bu şehadetler İsrail'in altını kazır, temellerini sarsar. Bunu ancak tarih bilenler anlar.
    Cevapla
  • selman 6 yıl önce Şikayet Et
    yuh size dünya ilk Müslüman gaçinen hain suud mısdır bae ilk allah sizden soracak bunların hesabını
    Cevapla
  • mad 6 yıl önce Şikayet Et
    Yarap Sen goruyorsun , okadar musluman ulke var bir care degil,yarap bizim elimizden bir sey gelmiyor,yarap sen onlari bildigin gibi eyleyesin.Amin.
    Cevapla
  • Emre 6 yıl önce Şikayet Et
    Yarap kelimesini Yarabbim olarak düzgün yazarmısın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!
Başıboş köpekler vatandaşın kabusu oldu! Sonunda harekete geçildi! Belediyelere yazı