OPCW, Skripaller'e Noviçok saldırsını doğruladı

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) uzmanlarının, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya'nın Noviçok (A-234) adlı maddeyle zehirlendiğini doğruladığı açıklandı.

OPCW, Skripaller'e Noviçok saldırsını doğruladı
OPCW, Skripaller'e Noviçok saldırsını doğruladı
GİRİŞ 12.04.2018 15:13 GÜNCELLEME 12.04.2018 15:19

Sky News televizyonu, OPCW uzmanlarının Skripal vakası çerçevesinde yaptığı analizin sonuçlarının yayınladığını duyurdu.

'ANALİZLERİN SONUÇLARI İNGİLTERE TARAFINDAN YAPILAN ÇIKARIMLARI DOĞRULUYOR'

 

 

Habere göre OPCW'den yapılan açıklamada, "OPCW laboratuvarları tarafından biyolojik numuneler ve çevresel numuneler üzerinde yapılan analizlerin sonuçları, Salisbury'de kullanılan ve birkaç kişinin ciddi şekilde zarar gördüğü zehirli kimyasal maddeyle ilgili İngiltere tarafından yapılan çıkarımları doğruluyor" dendi.

Uzmanlar, Skripaller'e yönelik saldırıda kullanılan maddenin yüksek saflığa sahip olduğunu ve neredeyse hiç kirlilik içermediğini kaydetti.

JOHNSON: OPCW, LONDRA'NIN BULGULARINI DOĞRULADI

Bu arada OPCW'nin açıklaması sonrası konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, kurumun Londra'nın bulgularını doğruladığını söyledi.

Saldırıda kullanılan maddenin askeri düzeyli sinir gazı 'Noviçok' olduğunu belirten Johnson, saldırının sorumluluğunu bir kez daha Rusya'ya yükleyerek "Kullanılan maddeyle ilgili hiçbir şüphe olamaz ve suçlu için Rusya dışında alternatif bulunmuyor. Zira sadece Rusya, ilgili gereçlere, gerekçeye ve uygun geçmişe sahip" ifadelerini kullandı.

'KREMLİN YANIT VERMELİ'

"Bu tür silahların kabaca kullanımını engellemek için partnerlerimizle yorulmadan çalışacağız. Bu doğrultuda atılacak adımları istişare etmek üzere OPCW İcra Konseyi'ni toplantıya çağırdık" diye devam eden Johnson, Kremlin'in yanıt vermesi gerektiğini savundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...