İranlı danışmandan tahrik! Türk askeri yenilecek

İran’ın Tebriz vilayetinde belediye başkanı İrac Şahinbaher’in başdanışmanı Bahtiyar İzzetpenah’ın sosyal medyada PKK lehine mesajlar yazıp “Türk askeri Afrin’de yenilecek” sözleri infiale neden oldu.

İranlı danışmandan tahrik! Türk askeri yenilecek
İranlı danışmandan tahrik! Türk askeri yenilecek
GİRİŞ 06.10.2018 08:12 GÜNCELLEME 06.10.2018 09:35
Bu Habere 115 Yorum Yapılmış

İran'ın Tebriz vilayetinde Belediye Başkanı Başdanışmanı Bahtiyar İzzetpenah'ın terör örgütü PKK'yı övücü paylaşımlar yapması bölgede tansiyonu bir anda yükseltti. Nüfusunun yüzde 98'i Türklerden oluşan Tebriz'de Belediye Başkanı İrac Şahinbaher, artan tepkiler üzerine İzzetpenah'ın görevine son verildiğini açıkladı. Son dönem sokak olaylarının arttığı İran'da PKK yandaşı İzzetpenah'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya Tebriz halkı büyük tepki gösterdi. PKK dektekçisi başdanışmanın görevden alınmaması halinde cuma namazı sonrası camilerde ve belediye binasında gösteriler düzenleneceğinin duyurulması üzerine PKK yandaşı provokatörün görevine son verildi. Tebriz halkı, örgüt yandaşı İzzetpenah'ı Tebriz'de 'istenmeyen adam' ilan etti. Sosyal medya hesabındaki paylaşımlarında Türkiye ve Türk askerine saldıran İranlı İzzetpenah, "Afrin'i işgal eden Türk askerine karşı Urumiye'den Afrin'e Kürt birliği hedefimizdir" diye yazdı. 'Türk askeri Afrin'de yenileceğini' iddia eden İzzetpenah, 6-7 Ekim katliamından ötürü tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş hakkında da 'özgürlük' mesajı yayınlamayı ihmal etmedi.

 

 

SIRRA KADEM BASTI

"Yeni atanan bu isim daha göreve gelir gelmez Türkiye düşmanlığı ve PKK destekçiliği yapmaya başladı. Bahtiyar İzzetpenah, sosyal medya adresinde kendisini 'Kürdistan aktivisti' olarak tanımlıyor. Bununla da yetinmeyerek Türkiye aleyhtarı, PKK lehinde paylaşımlarda bulunuyor. Tebriz böyle bir ihanete sessiz kalamazdı. Bahsi geçen şahıs, sosyal medya hesaplarını dün gece itibariyle kapatarak sırra kadem bastı. Tebriz halkı Türkiye aleyhtarı hiçbir söylem ve eyleme sessiz kalamaz, kalmayacaktır."

Yeni Şafak

YORUMLAR 115
  • Nur 5 yıl önce Şikayet Et
    TÜRK' ün TÜRK' den başka dostu yoktur.Vatanım içinde de vatanım dışında da hainlik yapan iki cihanda da düşmanımdır
    Cevapla
  • yurtTAŞ 5 yıl önce Şikayet Et
    Yurttaşlar kızmaya gerek yok, İran Türkiye'nin dostu değildir, çıkarlar örtüşürse onlarla sınırlı işbirliği yapılır yoksa herkes kendi işine bakar. PKK destekçisi her kim ise bizim düşmanımızdır. Olay budur.
    Cevapla
  • ali 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlar müslüman değil
    Cevapla
  • Dadas 5 yıl önce Şikayet Et
    Ermenidir iranda çok ermeni var.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkende ve bölgende yapılan zulümleri görmeyip Türkiye'ye saldıran provokatör. Bu tiplerden çok var maalesef. Her şeyini batıya satmış vatansız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya'dan İngiltere'ye tehdit: İngiliz askeri unsurlarını vururuz
Türkiye'nin hamlesi işgalci İsrail'i derinden vurdu: Bu işe başka ülkeler de bulaşırsa...