Washington Post: Veliaht'ın saltanatı bitmeli!

Washington Post Uluslararası Görüş Sayfası Editörü Karen Attiah, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman'ın başkanlığını yaptığı MİSK Vakfının gelecek hafta Riyad'da düzenleyeceği foruma ilişkin, "Amerikan kuruluşlar, Muhammed bin Selman'ın imajını aklamayı bırakıp MiSK Vakfından çekilmeli." çağrısında bulundu.

Washington Post: Veliaht'ın saltanatı bitmeli!
Washington Post: Veliaht'ın saltanatı bitmeli!
GİRİŞ 11.11.2018 09:44 GÜNCELLEME 11.11.2018 11:22
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kaşıkçı'nın da Washington Post'ta yazdığı köşenin editörü olan Attiah, gazete için kaleme aldığı makalede, eylül ayında Cemal Kaşıkçı'nın kendisine bir e-posta göndererek, "Ailem ve arkadaşlarım sessiz kalmam konusunda bana baskı yapıyor ama bunu yapmam doğru değil. Yeterince Arap ülkesi zor durumda, kendi ülkemin de bunlardan biri olmasını istemiyorum." ifadelerini kullandığını aktardı. 

 

 

VELİAHT SELMAN'IN SALTANATI BİTMELİ

"Suudi Arabistan'ın iyiliği ve bölgesel istikrar için Veliaht bin Selman'ın istismar ve yaptıklarının yanına kalmasıyla dolu saltanatı sona ermeli." değerlendirmesinde bulunan Karen Attiah, Prens Muhammed'in Lübnan Başbakanı Saad Hariri'yi kaçırma, Kanada ile diplomatik bağları koparma, Yemen'de insani bir trajediye yol açma, bir gazeteciyi öldürüp parçalama gibi eylemlerinin, Kaşıkçı'nın neden ülkesi hakkında endişeli olduğunu gösterdiğini kaydetti.

 

 

Attiah, Muhammed bin Selman'ın başında olduğu MİSK Vakfının çarşamba ve perşembe günü Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bir forum düzenleyeceğine işaret ederek, geçen yıl CNN, Twitter, CNBC, Bloomberg gibi firmaların, ayrıca Birleşmiş Milletler'in bu foruma destek verdiğini anımsattı.  

AMERİKAN KURULUŞLAR AKLAMAYI BIRAKMALI

Kaşıkçı'nın öldürülmesinin ardından birçok Batılı firma ve örgütün geçen ay Riyad'da yapılan "Geleceğe Yatırım Girişimi" adlı konferanstan çekilmesinin cesaret verici bir eylem olduğunu belirten Karen Attiah, MİSK'in forumuna katılacak konuşmacıların ve sponsorların hala açıklanmadığına da dikkati çekti. 

Microsoft'un kurucusu Bill Gates'in eş başkanlığını yaptığı Bill&Melinda Gates Vakfının, Cemal Kaşıkçı cinayetini gerekçe göstererek MİSK Vakfı ile ortak çalışmalarını sonlandırdığını anımsatan Attiah, Google, Harvard, LinkedIn ve Twitter gibi firmaların hala söz konusu vakıfla ortaklıklarını bitirmeye dair bir açıklama yapmadığını kaydetti. 

Karen Attiah, makalesini şu ifadelerle tamamladı: 

"Amerikan kuruluşlar, Muhammed bin Selman'ın imajını aklamayı bırakıp MİSK Vakfından çekilmeli. Söz konusu Prens Muhammed olunca kurumların karşısına iki net seçenek çıkıyor; zalimce bir baskının yanında durmak ya da buna karşı çıkmak. Amerikan kurumlar için bir seçim yapma, Muhammed bin Selman'a istenmeyen insan olarak davranma ve onu kamudan dışlama zamanı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • hakdin islam 5 yıl önce Şikayet Et
    amerika bu kölesinden vazgeçmez
    Cevapla
  • alaskamkuzey 5 yıl önce Şikayet Et
    prens de olsa dunya daki tüm yasalarda adam öldürünce yargılanıyor .ABD para karşılıgı koruma yapıyor .butun ülkeler tutuklama karari almali
    Cevapla
  • Burhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Amerikayla prens ikiz gibi. İkisi de her türlü zulmü, işkenceyi yapıyor, ikisi de hesap vermiyor.
    Cevapla
  • orhan 5 yıl önce Şikayet Et
    amerikalılar menfaatleri olduğu sürece firavuna bile fırsat verirler... yeterki menfaatleri olsun..
    Cevapla
  • Görele 5 yıl önce Şikayet Et
    A. B. İsrailin oyunu bunlar Suudi Arabistan In bir çok zenginlikleri bu iki büyük şeytanın olmalı hesapları bu kaşıkcı pahane SURİYE den sonraki hedef burası iki sene sonra bu iki büyük şeytan kutsal topraklarda gezerlerse şaşırmam. Bunların belasını Rabbim versin amin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması