Almanya'da binlerce Türk ırkçı saldırıları protesto etti

Almanya’da Türkler, Hessen eyaletine bağlı Hanau kentinde iki kafeye düzenlenen ve 4’ü Türk, 10 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından terör ve İslamofobi karşıtı yürüyüş için sokaklara döküldü.

Almanya'da binlerce Türk ırkçı saldırıları protesto etti
Almanya'da binlerce Türk ırkçı saldırıları protesto etti
GİRİŞ 24.02.2020 01:13 GÜNCELLEME 24.02.2020 01:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

anau’da düzenlenen silahlı saldırıyı protesto etmek için düzenlenen yürüyüşe çok sayıda Türk vatandaşı katıldı. Kurt-Schumacher-Platz Kesselstadt noktasında toplanan kalabalık, gösterinin yapılacağı Hanau Marktplatz meydanına kadar yaklaşık 2,5 kilometre yürüdü.

 

 

Yerel saatle 13.30’da başlayan yürüyüşe, Ağrılılar Kültür Dayanışma Derneği, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Avrupalı Demokratlar (UID), İslam Toplumu Milli Görüş (IGMG) ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarıyla cami dernekleri ve saldırıda yakınlarını kaybedenler de katıldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 4
  • Fazilet 4 yıl önce Şikayet Et
    Almanya faşist ırkçı bir ülkedir. Bu çizgisi asla değişmez tüm olaylarıın arkasında yine Alman devleti olduğunu unutmamak gerekir, NSU davası gibi. Türkiye medyası bu bilinen Alman faşizmine karşı yine cılız sesten başka bir tepkisi olmadı her zamanki gibi. Almanya da aynı olay bir Yahudiye yapılmış olsaydı, hem Almanya da ve hatta tüm Avrupa da yer yerinden oynardı yankısı senelerce sürer ve onca anıt dikerlerdi.
    Cevapla
  • Hatice 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Almanyadaki ırkçı saldırılarda Alman polisinde parmağı var.Mesela Hanau daki saldırılarda görgü tanığı annesini öldürüp intihar eden almanın o kişi olmadığını söylüyor .İntihar etmiş kişiyi sanki o kişi öldürmüş gibi gösterip ört bas ettiler Alman basınıda konuyu kapattı.Bizdeki basın olsa bizdeki olayları abartırlar.
    Cevapla
  • Merdaniy 4 yıl önce Şikayet Et
    Tůrk federasyonu yokmuydu.
    Cevapla
  • Turan 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun Müslümanlar size iyi tepki koyun korksunlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!