Büyük iddia: Rusya para teklif etti ABD askerleri öldürüldü

Rusya'nın Taliban bağlantılı militanlara Afganistan'daki Amerikan askerleri ve koalisyon güçlerini öldürmeleri için gizlice para teklifinin, bazı Amerikan askerlerinin ölümüne yol açtığı öne sürüldü.

Büyük iddia: Rusya para teklif etti ABD askerleri öldürüldü
Büyük iddia: Rusya para teklif etti ABD askerleri öldürüldü
GİRİŞ 29.06.2020 04:17 GÜNCELLEME 29.06.2020 04:17
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Washington Post'un ABD istihbarat belgelerinden haberdar üst düzey yetkililere dayandırdığı haberine göre, son dönemde yakalanan bazı Taliban militanları, Rusya'nın Taliban'a söz konusu teklifinin ardından bazı Amerikan askerlerinin öldürüldüğünü kaydetti. 

Rusya'nın planı kapsamında tam olarak kaç Amerikan ya da yabancı ülke askerinin öldürüldüğü ya da hedef alındığına dair net bir rakam paylaşılmadı. 

Washington Post'a konuşan yetkililer, Taliban'ın Amerikan askerlerine yönelik eylemleri ve Rusya'nın para teklifi hakkında mart ayı sonunda Beyaz Saray'da üst düzey bir toplantı düzenlendiğini aktardı. 

NEW YORK TIMES'IN İDDİASI

New York Times gazetesi, ABD'li istihbarat yetkilileri ve bulgularına dayandırdığı haberinde, Avrupa'da suikast girişimleriyle de bağlantısı olan Rus istihbarat biriminin, Taliban militanlarına Afganistan'daki Amerikan askerini öldürmeleri için para teklif ettiğini iddia etmişti.

ABD'li yetkililerin, Rusya'nın Amerikan askerini öldürmeleri için militanlara para teklif ettiği istihbaratını, yakalanan Taliban mensuplarının sorgusu sırasında öğrendiği aktarılmıştı.

Söz konusu istihbaratın ABD Başkanı Donald Trump ve Ulusal Güvenlik Konseyi ile mart ayında paylaşıldığı belirtilen haberde, yönetimin diplomatik nota ile durumun Moskova'ya bildirilmesinden, birtakım yaptırımlar uygulanmasına kadar çeşitli seçenekleri görüştüğü kaydedilmişti.

YORUMLAR 3
  • benefiz 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeyi bu sözlerimden muaf tutuyorum. Dünya Sömürgeciler için Köpeksiz bir Köydür. Istedikleri gibi hareket ediyorlar.
    Cevapla
  • Okur32 3 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden her pisliğin altında ABD ve İsrail i arardik ve gerçekten de öyleydi. Belki yine öyle ama sol kulvardan gelen moskof ayısı bu konuda bir adım önde. Hatta bir hayli önde gidiyor. İnsan zehirlenmeler, infazlar, ülkeleri işgal..... Sanki kopeksiz köy misali... İşgal Edip bir daha çıkmıyor. Afganistan'da SSCB yi dağıttı. İnşallah bu hırsı ile de elindekileri dağıtır da basta Çeçenistan olmak üzere Rus mezalimleri altındaki diğer Türk devletleri bağımsızlık savaşını kazanır
    Cevapla
  • Kabiltürk 3 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan askerlerini öldürmek için birinin para vermesine gerek yok. zaten talibanla karşılaşan amerikan conisi ölmüş oluyorki
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle