Ermenistan-Azerbaycan sınırında dehşete düşüren gelişme! Çok sayıda şehit var

Azerbaycan-Ermenistan sınırında çıkan çatışmalarda, Azerbaycan Ordusundan biri tümgeneral, biri albay olmak üzere 7 asker şehit oldu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, 100 Ermeni askerinin öldürüldüğü duyuruldu. Bugün gelen 7 şehit haberi ile, son günlerde artan çatışmalar sonucu şehit olan asker sayısı 11'e yükselmiş oldu.

GİRİŞ 14.07.2020 14:51 GÜNCELLEME 15.07.2020 10:56
Bu Habere 315 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Kerim Veliyev, iki gündür devam eden çatışmalarda, Ermenistan Ordusunun çok sayıda askeri araç ve mevzilerinin imha edildiğini vurguladı.

 

"100 ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ"

Karşı saldırılarla Ermenistan Ordusundan yaklaşık 100 askerin öldürüldüğünü bildiren Veliyev, Azerbaycan Ordusundan da kayıpların olduğu bilgisini paylaştı.

ERMENİSTAN'DAN AÇIKLAMA

Ermenistan Savunma Bakanlığı da 1'i binbaşı 1'i yüzbaşı olmak üzere 2 askerin öldürüldüğünü duyurdu.

 

Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Kerim Veliyev

1'İ TÜMGENERAL, 1'İ ALBAY TOPLAM 7 ŞEHİT

Veliyev, bu sabahki çatışmada, Tümgeneral Polad Heşimov ile Albay İlgar Mirzeyev'in kahramanca şehit olduğunu açıkladı. Azerbaycan Savunma Bakan Yardımcısı Veliyev, çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan bir er, iki binbaşı ve iki astsubayın şehit olduğunu bildirdi.

YENİ GÖRÜNTÜLER YAYINLANDI

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan mevzilerine düzenlenen saldırıların havadan çekilen yeni görüntülerini yayınladı.

BİR SİVİL YAŞAMINI YİTİRDİ

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Tovuz ilinin Ağdam köyüne Ermenistan ordusunun açtığı top atışı sonucu Aziz Azizov (76) isimli sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi. Açıklamada, uluslararası kamuoyuna, "Ermenistan'ın sivillere karşı saldırılarını kınama" çağrısı yapıldı. 

TOPLAM ŞEHİT SAYISI 11 OLDU

Ermenistan ile Azerbaycan arasında son günlerde tansiyon tekrar arttı. Ermenistan Ordusu, geçtiğimiz günlerde sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan Ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti. Çatışmada, Azerbaycan Ordusundan biri üsteğmen 4 asker şehit olmuş, 4 asker yaralanmıştı. Bugün gelen 7 şehit haberi ile toplam şehit sayısı 11'e yükseldi.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 315
  • nail 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenileri rusya kışkırtıtor 1.dünya savaşı ve kurtuluş savaşındada ermenileri rusya kışkırttı. yüzbinlerce türk ün katledilmesinde ermeniler kadar rusyada sorumludur. Rusya azerbeycanla birlikte Türkiyeyide doğuda bir savaşa çekmek istiyor
    Cevapla
  • Ozcan- 3 yıl önce Şikayet Et
    Ermenilerin azerbaycana saldirmasi zamanlamasi cok manidar bunu fransanin belkide sudi ve bae bir oyunu turkiye ordusunu bu cepheye cekip zayiflatma cabalari olabilir
    Cevapla
  • Ozcan- 3 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye azerbaycan ordusuna bildigi savas tecrubelerini ogretmeli
    Cevapla
  • admin 3 yıl önce Şikayet Et
    kasiniyorlar ne duruyorsunuz ermenilerin nukleer santralini havaya ucurun da gorsunler 10 senede onu yenilemezler butun ulke karanliga burunur damarlarini kesmis olurlar kendileri kasindilar
    Cevapla
  • Mehmet Sak 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş iyi güzel de,kâfir ermeni santrali sınıra yakın yapmış.Türkiyede radyasyondan büyük oranda etkilenir Rize'de çay,Ordu'da fındık yenmez.
    Cevapla
  • Okur32 3 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan ın en büyük düşmanı ne Rusya ne de Ermenistan. Özellikle Ermenistan bizdeki PKK ile aynı kuklaligi yapıyor. Özellikle de İran in kuklaligi. ... Çünkü İran in en büyük korkusu İran'da ki Azeri nüfusun bir gün bağımsızlığını ilan etmesi ya da Azerbaycan a bağlanması. Onun için hiç bir zaman güçlü Azerbaycan istemiyor. Türkiye de de PKK nin en büyük destekçisi onlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun işgalci İsrail'i hedef aldı
Gazze’ye giden ABD gemisinde büyük şok! Geri dönmek zorunda kaldı