Trump seçimler içinbu sefer de FBI'ı suçladı

ABD Başkanı Donald Trump kaybetmiş gözüktüğü 3 Kasım seçimleri sonrası ilk kez verdiği mülakatta seçim hilesi iddialarının çapını genişletirken Yüksek Mahkeme'de dava açabilme ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

Trump seçimler içinbu sefer de FBI'ı suçladı
Trump seçimler içinbu sefer de FBI'ı suçladı
GİRİŞ 30.11.2020 09:58 GÜNCELLEME 30.11.2020 09:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Başında kendi atadığı isimlerin olduğu Adalet Bakanlığı ve Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) seçim hilesine karışmış olabileceğini öne süren ABD Başkanı Donald Trump, giderayak atadığı yargıçla muhafazakarların ağırlığını artırdığı Federal Yüksek Mahkeme'nin de seçim hilesiyle ilgili başvurularını kabul edeceğinden şüphe ettiğini söyledi. 

"TAM BİR SAHTEKARLIK"

Fox News'a telefonla bağlanan Trump, postayla verilen oyların milyonlarcasının hileli olduğunu öne sürerek şöyle konuştu:

"Bu, tümden sahtekarlık ve nasıl oluyor da FBI ile Adalet Bakanlığı, bilmiyorum, belki onlar da müdahildir, ama insanların yanına kar kalmasına nasıl izin verildiği inanılmaz. Bu seçim hileli. Bu seçim tam bir sahtekarlık."

"Uzun zamandır buralardalar. Bazıları pek çok farklı başkana hizmet etti ve kendi kanaatleri var. Tüm söyleyebileceğim, tüm bu sahtekarlık gerçekleşmişken, kimse bana gelip de 'Bu komployu kuranları FBI enseledi' demedi."

"GÜZEL BİR DAVA AÇMAK İSTİYORUM"

"Kanıtlarımızı ortaya koymamıza izin vermiyorlar. Geçerliliğinin olmadığını söylüyorlar. Avukatlara dedim ki, muazzam kanıtlarla hoş, büyük, güzel bir dava açmak istiyorum. Yeminli ifadeler var. Elimizde yüzlerce ve yüzlerce yeminli ifade bulunuyor. İnsanı hapse sokan yalancı şahitlik yasası varken, insanlar imzalamak istiyor. Bunlar saygın insanlar. Bunlar hayatlarını riske atan insanlar. Ve onlar bu yeminli ifadeleri almak istemiyor. Ondan sonra da elimizde kanıt yok diyor."

Seçim hilesi iddialarıyla yargıdan sonuç alma stratejisinin başarıya ulaşacağından şüphesini aktaran Trump, "Sorun şu ki, bunu Federal Yüksek Mahkeme'ye taşımak zor. Dava oraya ulaşırsa, savunmak isteyen en iyi Yüksek Mahkeme avukatlarım var. Ama orada bir dava açmanın çok zor olduğunu söylüyorlar" dedi. 

Buna rağmen seçim sonuçlarına karşı mücadelesini devam ettirmekte ısrar ederek "Altı ayda fikir değiştirecek değilim" ifadesini kullandı. Beyaz Saray'da devir teslimin 20 Ocak'ta gerçekleşmesi gerekiyor.

YORUMLAR 1
  • Pelin 3 yıl önce Şikayet Et
    TRUMP Giderse eskisi gibi olmayacaktır cumhuriyetçi destekçiler Partiyi terk edecekler desteklemeyecekler sadece senato giderlerse..Çünkü gereken çabayı göstermediler Trump'ı kurtarmak için.oy ve destek kaybedecekler cumhuriyetçiler orada
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!