ABD'aşı kuyruğu: Binlerce kişi sıraya girdi!

ABD’nin New York kentinde Javits aşı merkezindeki yoğunluk kameraya yansıdı. Binlerce kişi aşı merkezinde sıraya girerek aşı kuyruğu oluşturdu. Kentte 100 bininci aşının da gerçekleştirildiği ifade edildi.

GİRİŞ 04.03.2021 14:20 GÜNCELLEME 04.03.2021 14:20
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

ABD'nin New York kentindeki pandemiyle mücadele kapsamında başlattığı aşılama programı çerçevesinde aşılamaya devam ederken, kentteki Javits aşı merkezindeki yoğunluk kameralara yansıdı.

BİNLERCE KİŞİ AŞI İÇİN SIRAYA GİRDİ

Javits aşı merkezi günde ortalama 8 bin aşının yapıldığı o anları paylaştı. Hızlandırılmış görüntüde, çok sayıda kişinin aşı olmak için sıra beklediği görüldü. Javits aşı merkezi tarafından yapılan açıklamada, dün toplamda 100 bin kişiye aşı yapıldığı açıklandı. 

ÜLKEDE KORONAVİRÜS BİLANÇOSU

Öte yandan, ABD'de koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 1965 artarak 516 bin 625'e çıktı. Toplam vaka sayısı 28 milyon 720 bin 113'e ulaştı. Johns Hopkins Üniversitesi kayıtlarına göre, ülkede virüs tespit edilenlerin sayısı son 24 saatte 55 bin 509 artarak 28 milyon 720 bin 113'e çıktı.Ülkede salgın nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı ise 1965 artarak 516 bin 625'e yükseldi. 

EN FAZLA VAKA VE ÖLÜM KALİFORNİYA'DA

Kaliforniya eyaleti 3 milyon 577 bini aşkın vakayla ülkede ilk sırada yer alırken, burayı 2 milyon 668 bini aşkın vakayla Teksas ve 1 milyon 918 binden fazla vakayla Florida izliyor. ABD genelinde Kovid-19 kaynaklı 52 bin 798 can kaybıyla da Kaliforniya önde giderken, onu 47 bin 818 ile New York ve 44 bin 186 ile Teksas takip ettiği ifade edildi. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 19
  • Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet Et
    Rezaleeetttt
    Cevapla
  • Bir Dost 3 yıl önce Şikayet Et
    Sorsan onlar medeni biz barbar. Tekrar sorsan ninen deden nerede "onları boşver onlar evde biz geldik".
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    mehmet yalnız orda 65 üstü diye öncelik,ayırım yapılmıyor,sıraya giren çocukda olsa,genç ve yaşlıda olsa aşısını oluyor. hani bizde nerde,sağlık ocağına sorup duruyorum hep -ileride- cevabını alıyorum.keşke kuyrukta 4-5 saat beklesemde aşımı bir an önce olsam.
    Cevapla
  • Özgür 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim niye bilip bilmeden yazıyorsunuz? Ben Amerikada yaşıyorum. Daha şimdi New York City dağılama durumunu okudum. Şu anda 65 yaş üstü ve öncelikli meslek sahiplerine aşı uygulanıyor. Sıraya giren yaptırıyor yok yani.
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeni Türkiyemizde aşı randevu ile öyle binlerce kişi kuyrukta değil,ayrıca yaşlılara evlerinde yapılıyor.Kıymet kadir bilene..Nankörlerin Allah belasını versin,beter olsunlar.amin
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    orda aşı için kuyruğa girerler,Türkiye de birşey bedava olursa,2 gün önce İstanbul- Bakırköy e gitmiştim,Silahlı Kuvvetlerimiz hayır için -lokma- dağıtıyordu,o ne kuyruktu öyle,üstelik bi yiyen bi daha kuyruğa giriyordu,verdikleride çay bardağı kadar kase içinde 4-5 minik lokma tatlısı,almak içinse kuyrukta 20-30 dakka dikiliyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!
Sosyal medyada lüks otomobil satışı: Piyasaya göre 5 kat aşağıda fiyatlar!