Çin'den NATO'ya yanıt: Karşılıksız bırakmayacağız

Pekin yönetimi, NATO Zirvesi sonuç bildirgesinde Çin hakkında kullanılan 'Güvenlik tehdidi' ifadesine tepki göstererek "Kimseye 'meydan okumada' bulunmayacağız, ancak kimsenin meydan okumasına da kayıtsız kalmayacağız" dedi.

Çin'den NATO'ya yanıt: Karşılıksız bırakmayacağız
Çin'den NATO'ya yanıt: Karşılıksız bırakmayacağız
GİRİŞ 15.06.2021 11:04 GÜNCELLEME 15.06.2021 11:33
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

NATO liderler zirvesinin sonuç bildirgesinde Çin'e geniş yer ayrılması ve 'tehdit' olarak nitelendirilmesi, Çin yönetimi tarafından tepkiyle karşılandı. 

Çin'in Brüksel'deki Avrupa Birliği (AB) temsilciliği de, konuyla ilgili açıklamasında "Savunma ve askeri modernizasyon arayışımız haklı, makul, açık ve şeffaftır" açıklamasında bulundu.

"KARŞILIKSIZ BIRAKMAYACAĞIZ"

NATO'nun Çin'in gelişimini 'rasyonel bir şekilde' ele alması gerektiği belirtilen açıklamada ayrıca, "NATO'nun Çin'i meşru çıkarlarını ve haklarını manipüle etmek, çatışma yaratmak ve jeopolitik rekabeti körüklemek için bir bahane olarak görmeyi bırakması gerekiyor" ifadelerine yer verildi. 

Açıklamanın devamında, "Kimseye 'sistemik meydan okumada' bulunmayacağız, ancak biri bize sistemik meydan okumada bulunmak isterse, kayıtsız kalmayacağız" denildi ve Çin'in, her zaman "barışçıl kalkınmaya" bağlı olduğu bildirildi.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 4
  • Hızır İlyas HASTA 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD Rusya'yı ve Çin,i ÖCÜ göstererek,, Kendi silahlarını satacak. ÇİN,de kendine güvenen GÜÇ oldu. Dünya savaşı çıkarsa, Kazanan olmayacak,, Nükleer bombalarla, Dünya yok olacaktır.!!!
    Cevapla
  • Grinin 50 tonu 2 yıl önce Şikayet Et
    Yok öyle bir şey
    Cevapla
  • Mr Spak 2 yıl önce Şikayet Et
    Dunya bugün çinden mal alimini yari yariya düşürmezse kisa süre sonra çinin kölesi olacak
    Cevapla
  • Murat 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne dion dayı sen,etme
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fitili ateşleyen Güney Afrika'dan bir İsrail adımı daha! Resmen harekete geçtiler
Bakan Göktaş: Evlilik kredisinde ilk ödeme 21 Mayıs'ta