En az aşılanan Bulgaristan ve Romanya'da morglarda yer kalmadı

Avrupa Birliği’nde aşılamanın en düşük olduğu ülkelerden Bulgaristan ve Romanya’da en yüksek ölüm oranları kaydedilmeye başlandı. Morglarda yer kalmadığı açıklandı.

En az aşılanan Bulgaristan ve Romanya'da morglarda yer kalmadı
En az aşılanan Bulgaristan ve Romanya'da morglarda yer kalmadı
GİRİŞ 12.11.2021 15:37 GÜNCELLEME 12.11.2021 15:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Koronavirüs ile mücadelede aşılamanın etkisini gözler önüne seren bir istatistik verisi yayımlandı. AB sınırları içerisinde en düşük aşılamanın yapıldığı Bulgaristan ve Romanya'da ölüm oranları arttı, morglarda yer kalmadı.

MORGLARDA YER KALMADI

Bulgaristan’da ölüm oranları AB ortalamasının 7 katına çıktı.

Romanya'da ortalama günlük ölüm oranı geçen hafta Portekiz, Fransa veya İspanya'dakinden hala 30 kat daha fazlalaşarak milyonda 23,7'ye ulaştı. Romanya ve Bulgaristan, COVID-19 aşısı ile ilgili yanlış bilgiler nedeniyle en az aşılanma oranlarına sahip.

Morgların COVID-19 ölümleri ile dolmasının ardından Bükreş üniversite hastanesinin başkanı Catalin Cirstoiu, "Romanya'da her gün bir köy kayboluyor. Bir hafta ya da bir ay sonra daha büyük kayıplar mı yaşanacak?. Bir şehir mi yok olacak?Nerede duracağız? " siteminde bulundu.

Cristiou, sistemin kırılma noktasına yakın olduğunu söylenirken, mevcut ölüm oranları dikkate alındığında ülke genelinde morglarda ölülerin saklanabileceği yerlerin kalmadığı belirtildi.

YORUMLAR 2
  • Gerçekler 2 yıl önce Şikayet Et
    Edirneye sınır ticareti için, elini kolunu sallayarak, euro harcadıpı için, kontrolsün gelen 2 millet, Allahım bizi koru.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar kim koruyor zannediyordu bu vatandaş.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
BM'nin tarihi Filistin kararı İsrail'i çıldırttı! Kürsüde antlaşmayı parçaladı