ABD’den bir skandal hamle daha: Teröristlere silahlı eğitim

Suriye’de Fırat’ın doğusundaki YPG/PKK’lı teröristlere yıllardır TIR’lar dolusu her tür ağır ve zırhlı silah yardımı yapan ABD, şimdi de eli kanlı teöristlere verdiği Amerikan silahlarının nasıl kullanılacağını öğretiyor.

GİRİŞ 05.12.2021 02:54 GÜNCELLEME 05.12.2021 09:34
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Suriye'de terör örgütü YPG/PKK işgalindeki bölgelerde kirli faaliyetlerini sürdüren ABD güçleri, daha önce TIR'lar dolusu silah verdiği terör örgütüne bu kez de Amerikan silahlarını kullanma eğitimi vermeye başladı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD Özel Kuvvetleri, Fırat'ın doğusunda YPG/PKK üyelerine silahlı eğitim vermek amacıyla Irak üzerinden 70 askerini 28 Kasım'da Haseke'ye sevk etti. Örgüt işgalindeki Haseke'nin kuzeydoğusunda ABD'nin hava üssünün yer aldığı Rümeylan beldesine gelen ABD askerleri, burada 1 Aralık'ta yüzlerce YPG/ PKK'lı teröriste silahlı eğitim başlattı.

PKK'YA EĞİTİM BİR AY SÜRECEK!

Yaklaşık bir ay sürecek eğitimde teröristlere, hafif, orta ve ağır silahların kullanımı, köylere baskın ve sızma yöntemleri uygulamalı olarak anlatılacak. Eğitimin ardından teröristlerin bir kısmının Haseke'deki Şeddadi ilçesi ile Deyrizor'daki Ömer Petrol Sahası'na gönderileceği, geri kalan teröristlerin ise Rümeylan'da kalacağı öğrenildi.

ABD ve Fransa, Fırat'ın doğusundaki Haseke ve Deyrizor topraklarında YPG/PKK'lı teröristlere daha önce de çeşitli askeri eğitimlerle destek olmuştu. Haseke'deki bazı ABD üslerinin yanı sıra Abdülaziz Dağı ve Spor Kompleksi bölgesi ile Deyrizor'daki Ömer Petrol Sahası bölgesi eğitim alanına dönüştü. Haseke'de ABD helikopterleri için pist görevi gören Spor Kompleksi'nde de YPG/PKK'lı teröristlere uygulamalı havadan indirme eğitimleri veriliyor.

Fransız askerleri ise YPG/PKK'lı teröristlere topçu atışı eğitimleri vermişti. Böylelikle ABD ve öncülük ettiği koalisyon güçleri, 2015'ten bu yana binlerce YPG/PKK'lı teröriste silahlı eğitim verdi.

YORUMLAR 49
  • M isik 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlar vermesede bu ülkede onların YPG pkk dostları vermek ister kahrolası dostları .......hepinize sıra gelecek
    Cevapla
  • Muhtar 2 yıl önce Şikayet Et
    pkk ya operasyon yılan hikayesine döndü sanırım yapılmayacak zaten cephane stoklarıda yeterli değilmiş
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    ABD'nin 1918 Wilson prensiplerinde " Osmanlıdan çıkaramadığımız 2 devlet kaldı, Büyük KÜRDİSTAN ve Büyük ERMENİSTAN” hayaline ilave “İsrailin VADEDİLMİŞ TOPRAKLAR” hayalini de ilave etti desek, bu amaçla Körfez Krizinden Irak’ın 3’e bölünmesinden, Molla dede Barzani yanındaki MOSSAD ajanlarından, Türkiye içindeki yardımcılarından, İNCİRLİK vs heryerden bu amaca uygun kişileri bu amaçları amacıyla kullanıyor
    Cevapla
  • HIDIR BUDUR 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan tarihinde "sizlerle barış yapacağız " diye ABD yerlilerini, Kızılderelileri vadiye toplayıp ABD'de soykırım yapılmadı mı? ABD'nin atom bombası atarak NAGAZAKİ ve HİROŞİMA’da soykırım yapmadı mı? “Haçlı savaşımız başlıyor” naraları ile kendilerinin yıktığı ikiz kuleler sonrası Irak soykırımı? Afganistan soykırımı? Utanmadan bizi “soykırımcı olarak nitelemezler mi?” Mecliste hemen “kızıldereli soykırımı” yasası çıkartılmalı..Yıllardır Afganistanı sömürüp çekip gittiler..
    Cevapla
  • Muğla 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyenin de bir plani vardir bunlara karşı zamani geldimi osmanli tokadini indirdiği zaman dünyanın kaç bucak olduğunu anlarlar amerikalisi,yunani ,israili, irani da bunlar belini dogrultamazlar hic birinin savaşta doğru dürüst kabiliyetleri yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD’de polis, siyahi askeri 6 el ateş ederek öldürdü
Blu Tv'nin sahibinden skandal sözler: İsrail katliamını böyle meşrulaştırdı!