Mariupol'deki tiyatro binası saldırısında 600 kişi öldü

Rus kuvvetlerinin Ukrayna'da yaptığı en acımasız katliamlardan birinin Mariupol'deki tiyatro binası saldırısı olduğu düşünülüyor. Haftarlardır yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen ilk bilgiler; 600 kişinin öldüğünü gösterdi.

Mariupol'deki tiyatro binası saldırısında 600 kişi öldü
Mariupol'deki tiyatro binası saldırısında 600 kişi öldü
GİRİŞ 05.05.2022 10:05 GÜNCELLEME 05.05.2022 10:49
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Ukrayna'nın Mariupol kentinde Ukraynalı askerlerin son sığınağı olan çelik imalat tesisinin içinde çarşamba gecesi Rus ve Ukraynalı askerler arasında kanlı çatışmalar yaşandı.

Azov Taburu'nun komutanı Denis Prokopenko, Telegram üzerinden yayımladığı video mesajda, "Düşmanının baskısını kontrol altında tutmak için insanüstü efor sergileyen askerlerimle gurur duyuyorum. Durum çok zorlu" dedi.

Denis Prokopenko

RUSYA FABRİKAYI VURDU

Ukraynalı yetkililer, Rus güçlerinin Azovstal'a çarşamba günü itibariyle girdiğini açıkladı.

Rusya destekli bir hesabın paylaştığı görüntülerde ise; Rus kuvvetlerinin içinde sivillerin de bulunduğu çelik imalat tesisini vurduğu görüldü.

RUSYA: SİVİLLERİN TAHLİYESİ İÇİN KORİDOR AÇILACAK

Rusya Savunma Bakanlığı, perşembe sabahı Azovstal'daki sivillerin tahliyesi için 5-6-7 Mayıs'ta belli saatlerde çatışmaları durduracaklarını ve insani koridor açacaklarını bildirildi.

Tiyatro binasının vurulmadan önceki son hali! Bahçesine Rusça "çocuk var" yazılmasına rağmen vurulmuştu.

EN AZ 600 KİŞİ ÖLDÜ

Rusya 16 Mart'ta, Mariupol'de sığınak olarak kullanılan bir tiyatro binasını vurmuştu. Bu saldırıda kaç kişinin öldüğüne dair çeşitli spekülasyonlar yapılırken; bundan haftalar önce yapılan son bilgilendirmede; saldırı sonucu 300 kişinin hayatını kaybettiği ifade edilmişti.

Ancak Amerikan ajansı Associated Press'in (AP) yürüttüğü soruşturma kapsamında; ölü sayısının 600 olduğu öne sürüldü. Binada toplam ise 1.000 kişinin olduğu ifade edilmişti. Yürütülen soruşturmada, saldırıdan kurtulan 23 kişinin verdiği ifadelerden yola çıkılarak bazı sonuçlara ulaşıldı. Saldırıdan kaç insanın kurtarıldığına dair ise net bir bilgi yok.

Mariupol'deki mobil krematoryum böyle görüntülenmişti

"ARKADA CESET BIRAKMADILAR" İDDİASI

Saldırı sonrası binada hiç ceset bulunamamıştı. Geçen ayki uydu görüntüleri, Mariupol'un dışında en az iki toplu mezar alanı olduğunu göstermiş, Mariupol sokaklarında cesetlerin yakıldığı mobil krematoryumların olduğu görülmüştü. Uzmanlar da Bucha'daki vahşetin ortaya çıkmasının ardından Rusya'nın harekete geçerek; Mariupol'deki katliam izlerini sildiğini belirtmişti.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 4
  • Tugay 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika 600 kişi diyorsa yalandır
    Cevapla
  • Hakkarili Nesrin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bebek katili diktator esad ve ortağı rusya ile İran Suriye de milyonlarca masum insanı katletmistir Şimdide aynısını masum Ukrayna halkına yapmaktadırlar.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Biz bu Rusları Suriye'den, Libya'dan tanıyoruz. Batı yeni tanıyor.
    Cevapla
  • Leyal 2 yıl önce Şikayet Et
    Batı da çok farklı değil hele Amerika bizde onu ırakta yaptıklarından biliyoruz
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kamuda tasarrufa sıkı takip: Uymayana yaptırım; hedef en az 100 milyar TL
H.K.G. davasında sürpriz gelişme... O avukat azledildi