Francis Bacon'un eseri müzayedede 52,8 milyon dolara alıcı buldu

Ünlü ressam Francis Bacon'un nadir bir portresi, İngiltere'nin en büyük müzayede evlerinden biri olan Sotheby’s tarafından İngiltere’nin başkenti Londra’da çıkarıldığı açık artırmada 52,8 milyon dolara alıcı buldu.

Francis Bacon'un eseri müzayedede 52,8 milyon dolara alıcı buldu
Francis Bacon'un eseri müzayedede 52,8 milyon dolara alıcı buldu
GİRİŞ 01.07.2022 01:49 GÜNCELLEME 01.07.2022 01:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ünlü İngiliz ressam ve düşünür Francis Bacon'ın arkadaşı Lucian Freud'u resmettiği 1964 yapımı "Study for Portrait of Lucian Freud" (Lucian Freud'un Portre Çalışması) adlı eseri İngiltere'nin en büyük müzayede evlerinden biri olan Sotheby’s tarafından İngiltere’nin başkenti Londra’da açık artırmaya çıkarıldı. Müzayede de rekor fiyata satılan eser, 52,8 milyon dolara alıcı buldu.

Müzayede evi tarafından 42 milyon dolara aşıcı bulması beklenen portre, bir üçlemenin merkez parçası olarak biliniyor. Üçleme olan portrelerin biri Kudüs’te bir müzede, diğerinin ise özel bir koleksiyonda bulunduğu kaydedildi.

Sotheby's'e göre, müzayededen önce "Lucian Freud'un Portre Çalışması" özel bir sanat koleksiyonunda 40 yıl boyunca halktan gizlenmişti.

KAYNAK: İHA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • marslı 1 yıl önce Şikayet Et
    la resim diye millete yutturdukları şeye bak. benim kız bundan güzel resim yapar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Gelin duvağını toplarken magandanın kurşunuyla vuruldu!
Tele1'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı öven Metropoll araştırma sahibi Özer Sencar'a müdahale