Beyaz Saray’da artık Blockchain danışmanı olacak

ABD'de kripto paralar ve blockchain teknolojileriyle ilgili düzenleme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Beyaz Saray'a Blockchain Danışmanı atanmasına karar verildi.

Beyaz Saray’da artık Blockchain danışmanı olacak
Beyaz Saray’da artık Blockchain danışmanı olacak
GİRİŞ 01.08.2022 12:42 GÜNCELLEME 01.08.2022 12:59

Blockchain teknolojisi başta finans olmak üzere birçok sektörde aktif bir şekilde kullanılmaya başlandı. Ayrıca birçok ülke de vatandaşlarına sunduğu hizmetlerde Blockchain teknolojisini entegre etmek için çalışmalar yürütüyor. Blockchain teknolojisinin en büyük yatırımcılarından ABD, teknoloji yasası aracılığıyla Beyaz Saray‘a Blockchain Uzmanı atanacağı duyurdu.

yakın zamanda güncellenen ABD Teknoloji Yasası‘na göre Beyaz Saray’a Blockchain Danışmanı atanma kararı, ABD’de dün yapılan bir Meclis oylamasından sonra Kongre’nin her iki partisinden destek almayı başardı. Atanacak danışman Beyaz Saray'ın Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi bölümünde Blockchain ve kripto para konularında görev alacak.

ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Darren Soto konuyla ilgili “Hükümetimizde inovasyonun şekillenmeye devam etmesini sağlamak için gereken politikayı geliştirmekten gurur duyuyorum” dedi.

KAYNAK: HABER7
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Üsküdar’da feci olay: Beton pompası apartmanın üzerine devrildi! 2 balkon çöktü
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…