Gine'de tutuklu eski bakan cezaevinde öldü

Gine'de devrik lider Alpha Conde döneminde Turizm Bakanlığı görevinde bulunan Lounceny Camara cezaevinde yaşamını yitirdi.

Gine'de tutuklu eski bakan cezaevinde öldü
Gine'de tutuklu eski bakan cezaevinde öldü
GİRİŞ 22.08.2022 01:37 GÜNCELLEME 22.08.2022 01:37
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yerel basında çıkan haberlerde, "kamu fonlarını zimmete geçirme" ve "yolsuzluk" suçlamasıyla 28 Nisan'da tutuklanan 62 yaşındaki Camara'nın, cezaevinde 19 Ağustos'ta felç geçirdiği ve ertesi gün kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtildi.

Camara, Conde döneminde Şehircilik ve Turizm Bakanlıklarında bulunmuş, aynı zamanda Seçim Komisyonu Başkanlığı da yapmıştı.

Conde'yi 5 Eylül 2021'de devirerek başa geçen cunta hükümeti, şubattan bu yana Conde hükümetinde görevli üst düzey isimleri yakın markajına almıştı.

Aralarında eski Başbakan İbrahima Kassory Fofana, eski Savunma Bakanı Mohamed Diane, eski Çevre Bakanı Oye Guilavogui ve eski Hidrokarbon Bakanı Djakaria Koulibaly'nin de olduğu bazı isimler "yolsuzluk", "kamu fonlarını zimmete geçirme" ve "kara para aklama" gibi çeşitli suçlamalarla cezaevine gönderilmişti.

Gine'de darbe

Gine'de Özel Kuvvetler Birlikleri Komutanı Mamady Doumbouya, 5 Eylül 2021'de darbe yaparak yönetimi ele geçirmişti.

Cumhurbaşkanı Alpha Conde'nin en güvendiği isimlerden biri olan ve 2018'de bizzat Conde tarafından bu göreve getirilen Doumbouya, ülkedeki kötü gidişat nedeniyle yönetime el koyduklarını açıklamıştı.

Doumbouya, 1 Ekim 2021'de düzenlenen törenle geçiş sürecinin cumhurbaşkanı olarak yemin etmişti.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Vardar ovası 1 yıl önce Şikayet Et
    Sırp lideri Miloşeviçi de hapishanedeyken ABD nin Klinton yönetimi zehirleyip öldürmüştü .Nedeni de gizli anlaşmalardaki isimleri ifşa edeceğini söylemesiydi
    Cevapla
  • Ali Can 1 yıl önce Şikayet Et
    Batının uşağı olan darbeciler hep aynı.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sözcü'den masabaşı asparagas haber: Elinde patladı!
Gabar’a iki yeni sondaj kulesi geliyor! 40 tır ile taşınacak