DART uzay aracının çarptığı asteroit arkasında 10 bin kilometrelik iz bıraktı

NASA, DART uzay aracının asteroide çarpması sonrası oluşan 10 bin kilometrelik izin fotoğrafını paylaştı.

DART uzay aracının çarptığı asteroit arkasında 10 bin kilometrelik iz bıraktı
DART uzay aracının çarptığı asteroit arkasında 10 bin kilometrelik iz bıraktı
GİRİŞ 06.10.2022 10:21 GÜNCELLEME 06.10.2022 10:26
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Şili’deki gökbilimciler, NASA'nın DART misyonu kapsamında fırlattığı uzay aracının 27 Eylül'de asteroide çarpmasının ardından oluşan 10 bin kilometrelik kuyruk yıldızı benzeri izi, Güney Astrofizik Araştırma Teleskobu ile fotoğrafladı. Çarpışmadan 2 gün sonra çekilen fotoğrafta görülen izin daha da uzamasının beklendiği belirtildi.

İLK GEZEGEN SAVUNMA DENEYİ

Dünya'ya yakın nesnelere karşı bir "gezegen savunma yöntemini" test etmeyi hedefleyen ilk deney olan DART, NASA ve Johns Hopkins Üniversitesi Uygulamalı Fizik Bölümü iş birliği ile yürütülüyor. Avrupa Uzay Ajansı (ESA), İtalya Uzay Ajansı (ASİ) ve Japonya Uzay Araştırma Ajansı (JAXA) gibi uluslararası ortaklar da görev çerçevesindeki farklı projelere destek veriyor.

DART Uzay aracı 27 Eylül TSİ 02.15 sıralarında Dünya'dan 11 milyon kilometre uzaktaki Dimorphos adlı asteroide çarpmıştı. James Webb teleskobu dahil birçok teleskop tarafından takip edilen çarpışmanın, astreodin hızının değişip değişmediğini tespit ederek büyük asteroitlerin Dünya'ya çarpmasını engellemenin mümkün olup olmadığını belirlemenin önünü açması bekleniyor.

KAYNAK: İHA
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • adant0107 1 yıl önce Şikayet Et
    bu iz o izmi?? bizde yedik..
    Cevapla
  • yavuzz 1 yıl önce Şikayet Et
    hic iyi bir sey degil Allahin verdigi sistem degistirildiginde dunya uzerindeki etkilerinin neler oldugunu biliyoruz. kendi kendimize kiyameti koparacagiz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Time dergisinden Filistin kapağı!
Türkiye'den BM'nin Filistin kararı hakkında ilk açıklama