FBI uyardı! Sahte piller tehlike saçıyor

Federal Soruşturma Bürosu (FBI), tüketicileri cihazları için sahte pil satın alma riskleri konusunda uyaran bir kamu hizmeti duyurusu (PSA) yayınladı.

FBI uyardı! Sahte piller tehlike saçıyor
FBI uyardı! Sahte piller tehlike saçıyor
GİRİŞ 10.10.2022 10:58 GÜNCELLEME 10.10.2022 11:05
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

FBI tarafından yayınlanan duyuruda, dolandırıcıların "küresel tedarik zincirindeki açıkları" kullanarak sahte pilleri internet üzerinden satışa çıkardığı konusunda halk uyarılıyor.

Orijinal ekipman üreticisi (OEM) pillerle aynı testlerden geçmediklerinden dolayı sahte piller, tüketiciler ve cihazlar için tehlike saçıyor. Bu nedenle FBI yalnızca "tanınmış OEM markların" pillerinin alınmasını tavsiye ediyor.

FBI'ın uyarısı yalnızca piller için değil; duyuru aynı zamanda dizüstü bilgisayar ve akıllı telefonların bataryalarını da kapsıyor. Ayrıca arabalardan scooter'lara, e-bisikletlerden e-sigaralara ve trenlerden dronlara kadar birçok alanda sahte pillerin kullanılma olasılığı da oldukça yüksek.

SAHTE PİLLER PATLAYARAK YANGINA SEBEP OLUYOR

Sahte pil kullanmak, cihazlara zarar vereceği gibi  patlayarak insanlara da zarar verebiliyor.

Konuyla ilgili FBI duyurusunda, "Doğru şekilde tasarlandıklarında, üretildiğinde ve kullanıldığında piller güvenli bir güç kaynağıdır. Ancak piller yanlış tasarlanırsa, düşük kaliteli malzemelerden yapılırsa, yanlış monte edilirse, yanlış şarj edilirse veya hasar görürse yaralanmalara neden olabilir. Bu nedenle daima meşruiyetini araştırın" ifadelerine yer veriyor.

Sahte pilleri, orijinal ürünlerden ayırmak ise hiç kolay değil. FBI, tüketicilere pilleri "her zaman meşru ve güvenilir kaynaklardan satın almalarını" tavsiye ederek şu pillerden "her zaman kaçının" uyarısında bulunuyor:

  • Düzgün şekilde paketlenmemiş piller
  • Yanlış basılmış veya yanlış yazılmış etiketlere sahip piller
  • Çıkarılabilir kaplamaya sahip piller
  • Resmi üreticinin parti numarasına sahip olmayan piller
KAYNAK: ZDNET
Mustafa Çokyaşar Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Mustafa Çokyaşar
YORUMLAR 2
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    ben hangisi ucuz ise onu aliyorum on kat para verecek kadar enyi degilim ustelik sahte olanlar daha iyi ve uzun dayaniyor
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    ben hangisi ucuz ise onu aliyorum on kat para verecek kadar enyi degilim ustelik sahte olanlar daha iyi ve uzun dayaniyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İBB'ye Edanur tepkisi
Bakan Yerlikaya'dan 1 Mayıs açıklaması