Kazakistan ile AB arasında stratejik ortaklık

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım-Cömert Tokayev, bugün Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ile video konferans üzerinden görüşme gerçekleştirdi.

Kazakistan ile AB arasında stratejik ortaklık
Kazakistan ile AB arasında stratejik ortaklık
GİRİŞ 22.10.2022 17:53 GÜNCELLEME 22.10.2022 17:54

Komisyon Başkanı “Sürdürülebilir hammaddeler, piller ve yenilenebilir hidrojen konusundaki Stratejik Ortaklığımızla ilgili anlaşmayı memnuniyetle karşıladık” açıklaması yaptı.

AB Komisyon Başkanı bugün Kazakistan Cumhurbaşkanı ile yaptığı video konferans toplantısı konusunda “Sürdürülebilir hammaddeler, piller ve yenilenebilir hidrojen konusundaki Stratejik Ortaklığımızla ilgili anlaşmayı memnuniyetle karşıladık. Ayrıca Avrupa ve Orta Asya'yı daha iyi bağlamayı tartıştık. Global Gateway önemli bir rol oynayabilir” açıklamasını yaptı.

Kazakistan Cumhurbaşkanlığı Ofisi görüşmeyle ilgili “Devlet Başkanı Kasım-Cömert Tokayev, Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ile video konferans yoluyla bir görüşme gerçekleştirdi. Liderler, Kazakistan ve Avrupa Birliği arasında genişletilmiş bir stratejik ortaklığın geliştirilmesine yönelik umutları tartıştı. Ticaret, ekonomi, yatırım, ulaştırma ve lojistik sektörlerindeki etkileşime özellikle dikkat edildi. Kasım-Cömert Tokayev ve Ursula von der Leyen de uluslararası gündemdeki güncel konular hakkında görüş alışverişinde bulundu” denildi. 

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Güneş'te olağanüstü patlama! Dünyada 19 yıl sonra bir ilk! Tüm geceyi aydınlattı
Bakan Göktaş: Evlilik kredisinde ilk ödeme 21 Mayıs'ta