Sansür kalktı ama Trump geri dönmeye sıcak bakmıyor

Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, 6 Ocak 2021'deki Kongre baskınının ardından kapatılan hesabını aktive etti.

Sansür kalktı ama Trump geri dönmeye sıcak bakmıyor
Sansür kalktı ama Trump geri dönmeye sıcak bakmıyor
GİRİŞ 21.11.2022 06:27 GÜNCELLEME 21.11.2022 06:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sosyal medya platformu Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter üzerinden önceki gün "Trump'ın hesabı geri verilmeli mi?" sorusuyla bir anket başlattı.

134 milyon kez görüntülenen ve 15 milyon kişinin oy kullandığı anketin sonuçlarını açıklayan Musk, kullanıcıların yüzde 52'sinin "Evet" oyu verdiğini duyurdu.

Musk, "Halk konuştu. Trump, geri dönecek" mesajını paylaşarak, "Halkın sesi, Tanrı'nın sesi" anlamına gelen Latince "Vox Populi, Vox Dei" ifadesini kullandı.

Trump, Twitter’da son mesajını 8 Ocak 2021 tarihinde paylaşmıştı. Trump'ın Twitter'da 87 milyon takipçisi bulunuyor.

TRUMP: DÖNMEK İÇİN BİR SEBEP YOK

Musk'ın platforma dönebileceğini duyurduğu Trump, Cumhuriyetçi Yahudiler Koalisyonu'nun aylık liderlik yemeği panelinde konuştu ve "Dönmek için sebep görmüyorum" dedi. Trump kendi sosyal medya platformu Truth Social'da olmaya devam edeceğini söyledi. Elon Musk'ı her zaman sevdiğini söyleyen Trump, Twitter'da çok fazla sahte hesap ve bot olduğundan şikayet etti. 2024'te yeniden aday olacağını duyuran Trump, destekçileriyle iletişimi Truth Social üzerinden sürdürüyor.

CBS, TWİTTER PAYLAŞIMLARINI ASKIYA ALDI

Öte yandan ABD'li medya kuruluşu CBS News, Twitter'daki paylaşımlarını askıya aldığını açıkladı. CBS, gerekçe olarak şirketteki belirsizliği gösterdi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • eski türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Elon un Eli havadami kaldi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı