ABD'den 'U' dönüşü: Son dakika 'Türkiye' açıklaması!

Son dakika haberi... Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada "Türkiye, güney bölgesinde terör tehdidiyle karşı karşıya kalmaya devam ediyor ve kendini savunma hakkına sahip." ifadeleri kullanıldı.

ABD'den 'U' dönüşü: Son dakika 'Türkiye' açıklaması!
ABD'den 'U' dönüşü: Son dakika 'Türkiye' açıklaması!
GİRİŞ 22.11.2022 18:51 GÜNCELLEME 22.11.2022 20:43
Bu Habere 249 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... ABD'den Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyine başlattığı hava harekatına ilişkin yeni bir açıklama daha geldi.

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ın kuzeyine düzenlediği Pençe Kılıç Harekatı dünya gündeminden düşmek bilmiyor. ABD Savunma Bakanlığı'nın ardından bu kez de Beyaz Saray'dan konuya ilişkin bir açıklama geldi.

"TÜRKİYE'NİN KENDİSİNİ SAVUNMA HAKKI VAR"

Savunma Bakanlığı sabah saatlerinde yaptığı açıklamada operasyona karşı çıkarken, Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby ise "Türkiye'nin güneyinde meşru terör tehdidi sürüyor, kendini savunma hakkı var" ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray Sözcüsü John Kirby, "Türkiye'nin güneyinde meşru terör tehdidi sürüyor, kendisini savunma hakkı var" açıklamasında bulundu.

ABD SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN SURİYE'DE GERİLİMİ AZALTMA ÇAĞRISI

ABD Savunma Bakanlığı konu hakkında bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamayla operasyona karşı olduğunu belirtmişti.

Türkiye'de sivilleri hedef alan roket saldırılarının kınanmadığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Suriye ve Türkiye'deki sivil can kaybı için en içten taziyelerini ifade eder. Sivilleri korumak ve ortak DEAŞ'ı yenilmesiyle ilgili ortak hedefi desteklemek için Suriye'de gerilimi azaltma çağrısında bulunuyoruz. Irak'ta, Irak'ın egemenliğini ihlal eden koordineli olmayan askeri harekata karşı çıkmaya devam ediyoruz.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 249
  • ayho 1 yıl önce Şikayet Et
    biz dünyanın merkezinde ve dünyanın en mükemmel ülkesinin sahipleriyiz. bize bu çoğrafyayı layık görmeyenlere karşı savaşıyoruz.topragın her karışında atalarınımın kanları var. o kanların hakkı için savaşıyoruz. eğer yaşamak için yaşatmak için öldürmemiz gerekiyorsa hak için adalet için ve nizamın huzuru için öldürmemiz gerekiyorsa hiç kuşku duymadan öldürmeliyiz. bizler yoldan çıkmış toplumlara Allah tarafından ceza olarak verilen savaşcı milletiz. savaş bizim kanımızda dnamızda. 100 yıldır dna mıza karşı yapılan operasyonları siz boşamı sanıyorsunuz.
    Cevapla
  • ayho 1 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş bunların gıkı çıkamaz. medyada algı yaparlar ancak. endişeliyiz derler uyarıyoruz derler. son kez ikaz ediyoruz derler ama işin sonunda gıkları çıkamaz. bize muhtaçlar. hepsi bize muhtaç. ve asla kara savaşında bizimle mücadele edemez kimse. biz kendimizi bilelim gücümü bilelim. kuvai milli sınırları için yemin etmiş dedeleimiz var bu amaç için savaşalım emin olun dünyada kimsenin kılı kıpırdayamaz bize karşı
    Cevapla
  • dobra 1 yıl önce Şikayet Et
    onların yani YPG'nin terörist olduğunu kabul ediyorsun da niye yardıma devam ediyorsunuz denmeli bu şeytanlara
    Cevapla
  • Bandırmalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamanın birinde düzmece Şeyhlerden birine sormuşlar; Madem evliyayım diyorsun, "şu ağacı çağır da yanına gelsin". Şeyh efendi ağaca bir seslenmiş, iki seslenmiş, üç seslenmiş, ağaçta bir hareket yok. Şöyle yerinden bir doğrulmuş " O gelmezse, biz gideriz" demiş. ABD'ye ithaf olunur.......
    Cevapla
  • dedem 1 yıl önce Şikayet Et
    aferın adb ye , simdi kuzu kuzu bana burada ekmek yok de ve sessızce kendi mahallene don
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...