Azerbaycan’dan İran’a nota

Azerbaycan, İran vatandaşlarının Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarına yasa dışı giriş yapmasıyla ilgili İran'ın Bakü Büyükelçilğine nota verdi.

Azerbaycan’dan İran’a nota
Azerbaycan’dan İran’a nota
GİRİŞ 03.12.2022 18:35 GÜNCELLEME 03.12.2022 18:35
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Karabağ’da 14 İran vatandaşının Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarına yasa dışı giriş yapmasıyla ilgili Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı tarafından İran'ın Bakü Büyükelçiliğine nota gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, Azerbaycan topraklarına yabancı uyruklu kişilerin yaptığı ziyaretlerin Azerbaycan’ın kanunları, egemenlik ve toprak bütünlüğü ilkeleri çerçevesinde belirlenen kurallara uygun olarak gerçekleştirilmesi gerekildiği kaydedildi.

Son zamanlarda 14 İran vatandaşının, sınır geçiş noktalarının dışında, yasal olmayan yollarla Rus barış gücü birliğinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarına girdiği hakkında bilgiler paylaşılıyordu.

KAYNAK: İHA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 27
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Iran hep türk düşmanı olmuş ve olacak. Fars faşizmi güney Azerbaycan'da yaşayan 35 milyon tükün asimilasyona uğratmasına çalışır. Bizim durumumuz uyğur türklerinden daha acınacağlı. Türk dünyası yardım etmezse yakın zamanda yok olup tarihe karışacağız. Kurtuluş yolu ancak istiklal ve bağımsızlık...
    Cevapla
  • Keçi cobanı 1 yıl önce Şikayet Et
    İran hiç birzaman türkiyenin dostu olmadı olmazda yüzümüze güler arkamızdan kuyu kazar bizim iran halkına hiçbir nefretimiz yok yönetimini sevmiyoruz okadar
    Cevapla
  • İsmail 1 yıl önce Şikayet Et
    İran çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Şunu unutmamalı Azerbaycan ne ırak ne Suriye nede sudana benzemez.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    acemoyunu dikkatli olun azeriler slm
    Cevapla
  • Emir 1 yıl önce Şikayet Et
    Yorumlara bakıyorum da neden bu kadar irana karşı nefret dolu olduğunuzu bir türlü anlayamıyorum. Kardeş ülke ve her zaman Türkiye ile teröristlere karşı savaşıyor. Acem acem diyorsunuz ya Azerbaycanın da halkı şii ve acemi. Bu kadar nefret dolu olduğunuzu hiç anlamış değilim.
    Cevapla
  • Yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    O zaman tarihi hiç bilmiyorsunuz.İran'ın herhangi bir zamanda bizim yanımızda olduğunu gösteren bir olay bulamazsınız.ernenistan savaşında onların yanında yer aldı.daha başka bir kanıta ihtiyaç var mı?
    Cevapla
  • Pervane 1 yıl önce Şikayet Et
    Emir bey, iranlilar bizi sevmiyorlar. Azerbaycani kendi topraklari gibi bilip geri istiyorlar.
    Cevapla
  • Milli 1 yıl önce Şikayet Et
    İran dost olsa pejaki topraklarinda barindip eğitim vermezdi
    Cevapla
  • Deuz 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan şii değil bilmiyirsan öğrenmelisin beyefendi
    Cevapla
  • Naci Batur 1 yıl önce Şikayet Et
    Azerbaycan halkı caferidir ve acem hiç değildir..İran hep türk düşmanı oldu
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ya sen siyaseti takip etmiyorsun ya da iranlısın. Biz Ermenilerin kafasını kopartırken İran kime kol kanat oluyor. Biz Suriye'de PKK'nın YPG'nin gırtlağını sıkarken İran kime kol kanat oluyor. Azerbaycan sınırında Ermenistan ile beraber tatbikat yapan kim. acemler'de bir kaşıntı var yanlış belaya çatıyorlar farkında değiller tokatımız sert olur kendilerine de gelmeleri lazım gitsin hristiyan'la haçlılarla mücadele etsin.Müslümanlarla ne işi var İran'ın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Amerikalılar bu defa da akreplerimize göz dikti!
Canlı yayında ‘Arapça’ tartışması! ‘CHP’nin adını bile söyleyemezsin!’