Putin'e özel Noel ayini

Gelecek ay birinci yılını tamamlayacak Ukrayna-Rusya savaşında şiddetin dozu giderek artarken, Rus lider Putin'in önceki yıllardan farklı olarak bu Noel'de gizlice düzenlenen ayine tek başına katılması dikkati çekti.

GİRİŞ 07.01.2023 15:33 GÜNCELLEME 07.01.2023 17:20
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Önceki yıllarda binlerce kişiyle Noel ayini düzenleyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bu yıl geniş güvenlik önlemleri altında Moskova'daki katedralde sadece kendisi için düzenlenen ayine katıldı. Ortodoksların Noel'i kutladığı 7 Ocak için kendisine özel düzenlenen ayinde, Putin'in rahiplerin yanında tek başına durması dikkat çekti.

Rus basını, Putin'in yıllar sonra ilk defa Noel'i başkent Moskova'da geçirdiğini aktardı. Ayinin gece saatlerinde büyük bir gizlilik içinde ve geniş güvenlik önlemleri altında düzenlendiği belirtildi.

Putin, Noel nedeniyle Ukrayna'da 36 saat süreyle tek taraflı ateşkes ilan etmiş ancak Ukrayna'nın bunu "Rus ordusunun oyalama taktiği" diye niteleyerek reddetmesi sonrası çatışmalar devam etmişti.

Rus Ortodoks Kilisesi, Rusya'nın Ukrayna işgaline verdiği destek nedeniyle son dönemde eleştirilerin hedefinde.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 3
  • ersan 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş konuşuyorsun bizim topraklara da amarikan köpeklerini koysalar kabullrnirmisiniz ama siz kabul edersiniz
    Cevapla
  • Dağdelenoğlu 1 yıl önce Şikayet Et
    Rusya hızla felakete sürükleniyor. Bakalım şu papazların duaları Putinin aklını başına devşirecek mi_?
    Cevapla
  • TURAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Papazdan,hahamdan bir şey olmaz ilahi adalet gelmez sadece cinni ve şeytanileri işlerinin içine karıştırırlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Uzman isimden dikkat çeken faiz yorumu: ‘Merkez’ sürpriz yapabilir