Çin'den ABD ile ilgili flaş Suriye iddiası: Rezillik karşısında dehşete düşüyoruz!

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Vang Vınbin, ABD askerlerinin Suriye'den petrol ve tahıl kaçırdığını ifade ederek, "ABD'nin Suriye'yi yağmalamasının aleniliği ve rezilliği karşısında dehşete düşüyoruz." dedi.

Çin'den ABD ile ilgili flaş Suriye iddiası: Rezillik karşısında dehşete düşüyoruz!
Çin'den ABD ile ilgili flaş Suriye iddiası: Rezillik karşısında dehşete düşüyoruz!
GİRİŞ 18.01.2023 06:38 GÜNCELLEME 18.01.2023 06:41
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Vang, Pekin'de düzenlediği basın toplantısında, ABD ordusunun 14 Ocak'ta Suriye'nin Haseke ilinden petrol yüklü 53 tankeri Irak'taki üslerine transfer ettiği iddiasıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

"SURİYE HALKI AZ MİKTARDA GIDAYLA KARA KIŞI GEÇİRMEYE ÇALIŞACAK"

Esed rejiminin resmi verilerinin 2022'nin ilk yarısında Suriye'de çıkarılan petrolün yüzde 80'inden fazlasının ABD işgal güçleri tarafından ülke dışına kaçırıldığına işaret ettiğini belirten Vang, "Bu haydutluk Suriye'deki enerji krizini ve insani krizi derinleştiriyor. Suriye halkının yaşama hakkı ABD tarafından çiğneniyor. Suriye halkı az miktarda petrol ve gıdayla kara kışı geçirmeye çalışacak." ifadelerini kullandı.

"60 TANKER DOLUSU PETROL KAÇIRDI"

Vang, ABD güçlerinin bu ayın başında da Suriye'den tanker ve kamyonlarla petrol ve tahıl kaçırdığını ileri sürerek, "Söz konusu askeri yardım olunca milyarlarca, hatta on milyarlarca dolar sağlama 'cömertliğini' gösteren ABD'nin, Suriye'nin kaynaklarını çalarken ki açgözlülüğü gerçekten çarpıcı." değerlendirmesini yaptı.

ABD'NİN KURALLARA DAYALI DÜZENİ

Washington yönetimine uluslararası hukuka uyma ve petrol hırsızlığının hesabını verme çağrısında bulunan Vang, "ABD, alırken de verirken de ülkeleri kargaşaya ve felakete sürüklüyor, sonra da kendi hegemonyası ve çıkarları için bunun meyvelerini topluyor. İşte ABD'nin 'kurallara dayalı düzen' dediği bu." diye konuştu.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 69
  • Reyisim 1 yıl önce Şikayet Et
    Cin kendisi sanki cok masum. Dogu türkistani sömüren halkini katleden seytani bir rejim. amerikaya en son söz söyleyecek bir ser sebekesi. Eger amirika olmasaydi, Türkiye iran ve esad rejimi kürtlere soykirim yapardi. yasasin amerika
    Cevapla
  • Ozay arslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdiye kadar yapdimi ki şimdi yapsın nankör seni bizi engelleyen Bi güç mü var sznki
    Cevapla
  • Derya 1 yıl önce Şikayet Et
    tam üstüne basmış
    Cevapla
  • Ali Rıza 1 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki amerikan bozuntuları iyi okuyun
    Cevapla
  • Ali şahin 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne bekliyorsuz Amerkadan bir petegon varki tam şer yuvası ülkeleri birbiriyle savaştırıp silah satmak para kazanmak bunu anlamamak için kör olmak sağır olmak lazım.
    Cevapla
  • Musa 1 yıl önce Şikayet Et
    Ulan ÇİN ABD öyle de sen farklı mısın? Yaptığın zulüm belli. Afrikayı sömürmeye başladın. Adi ÇİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak