Papa, Ukrayna'da savaşın bitmesi için çağrıda bulundu

Katoliklerin ruhani lideri ve Vatikan Devlet Başkanı Papa Franciscus, Ukrayna'da "acımasız ve saçma" olarak tanımladığı savaşın sona ermesi için somut çabalar gösterilmesi çağrısında bulundu.

Papa, Ukrayna'da savaşın bitmesi için çağrıda bulundu
Papa, Ukrayna'da savaşın bitmesi için çağrıda bulundu
GİRİŞ 22.02.2023 22:26 GÜNCELLEME 22.02.2023 22:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Papa, Vatikan'da çarşamba günleri yaptığı geleneksel genel kabul oturumundaki konuşmasında, Ukrayna'daki savaşın yıl dönümünün geldiğine dikkati çekerek, "Sevgili kardeşlerim, yarından sonraki gün 24 Şubat’ta Ukrayna'nın işgalinin üzerinden bir yıl geçmiş olacak. Bu acımasız ve saçma savaşın birinci yıl dönümü. Üzücü bir yıl dönümü." dedi.

Bu sürede acı çeken Ukrayna halkının yanında olmaları gerektiğini dile getiren Papa, "Savaşı durdurmak için mümkün olan her şey yapıldı mı? Ulusların da üzerindeki tüm otoriteleri çatışmayı sona erdirmek için somut çabalar göstermeye çağırıyorum. Enkaz üzerine inşa edilenler asla gerçek bir zafer olmayacak." diye konuştu.

Katoliklerin ruhani lideri, daha önce pek çok kez barış çağrısı yapmış, Vatikan olarak barış çabalarına katkıda bulunmaya hazır olduklarını ve hem Ukrayna'yı hem Rusya'yı bu maksatla ziyaret etme isteğini dile getirmişti.

Papa Franciscus, geçen yıl savaşın başladığı günün ertesinde 25 Şubat'ta protokol teamüllerinin dışına çıkarak, Rusya'nın Vatikan Büyükelçiliğine sürpriz bir ziyarette bulunmuştu. Papa, söz konusu ziyarette Rusya'nın Vatikan Büyükelçisi Alexander Avdeev'e savaşa dair endişelerini aktarmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Kul insan b 1 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna'da savaşın bitmesi için önce şu sorunun cevabını bulsunlar. Milyonlarca Hristiyanlar inanç değiştirdi. Bunların müsebbibi kimler ise savaşın müsebbibi onlar.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Macron'dan nükleer silahlı ortak Avrupa savunması teklifi
Rekabet kızıştı, kasko fiyatları dip yaptı!