Fransa'da elektrikli scooter kullanım yaşı 14'e çıkacak

Fransız hükümeti, elektrikli scooter kullanma yaşını 12'den 14'e çıkaracak.

Fransa'da elektrikli scooter kullanım yaşı 14'e çıkacak
Fransa'da elektrikli scooter kullanım yaşı 14'e çıkacak
GİRİŞ 30.03.2023 02:22 GÜNCELLEME 30.03.2023 02:22

Ulaştırmadan Sorumlu Bakan Clement Beaune, yerel basına, ülkedeki elektrikli scooterların kullanımının daha iyi denetlenmesi için yürürlüğe girecek yeni kuralları açıkladı.

Beaune, 2 milyonu aşkın Fransızın elektrikli scooter sahibi olduğunu dile getirerek, ülkede bu taşıtın kullanımının artmasıyla artan kazalara dikkati çekti. Fransız bakan, yakın zamanda Resmi Gazete'de yayımlanacak kararla, elektrikli scooter kullanma yaşının 12'den 14'e çıkacağını kaydetti.

Beaune, bu taşıtlara 2 kişi binildiği taktirde kesilecek cezanın 135 avroya yükseleceğini belirterek, Paris'teki her 5 kazadan 1'inin elektrikli scooterlarla 2 kişi binilmesiyle gerçekleştiğini ifade etti.

Bakan Beaune, elektrikli scooter hizmeti veren şirketlerin "taahhüt şartı" imzaladığını söyledi. Bu kapsamda, şirketler, scooter  kullanıcılarının yaşını denetlemeyi ve her scootera küçük bir plaka takmayı kabul etmiş oldu.

PARİS'TE ELEKTRİKLİ SCOOTERLAR YASAKLANABİLİR

Paris Belediyesi, kentte elektrikli scooterların kullanımına ilişkin pazar günü referandum düzenleyecek. Parisliler, söz konusu scooterların kullanımının devam etmesi veya yasaklanması arasında seçim yapacak.

KAYNAK: AA
Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'li generalden Türkiye açıklaması: Heyecan verici bir dönemdeyiz
Körfez'de dengeleri değiştirecek, peş peşe geldiler! 2 ülkeden Baykar'a kritik ziyaretler