Escobar'ın su aygırı trafik kazasında öldü

Kolombiyalı uyuşturucu taciri Pablo Escobar'ın ölümünden sonra Medellin bölgesinde yıllar içinde hızla çoğalan su aygırlarından birine dün bir binek aracı çarptı. Su aygırının olay yerinde öldüğü belirtildi.

Escobar'ın su aygırı trafik kazasında öldü
Escobar'ın su aygırı trafik kazasında öldü
GİRİŞ 13.04.2023 13:18 GÜNCELLEME 13.04.2023 13:18
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kolombiyalı uyuşturucu taciri Pablo Escobar'ın kişisel hayvanat bahçesinde bulunan ve 1993'teki ölümünden sonra doğaya bırakılan 4 su aygırı, yıllar içinde hızla çoğalarak sayıları 130'u geçmiş ve yerel halk için tehlike arz etmeye başlamıştı.

Su aygırlarının kaderi dünya gündeminde çokça yer almış ve en son 70 tanesinin, Meksika ve Hindistan'a gönderilmesi söz konusu olmuştu.

Medellin ve Bogota arasındaki Magdalena Nehri boyunca yaşayan su aygırlarından birine dün akşam asfalt yolda bir araç çarptı. Yetkililer, su aygırının olay yerinde öldüğünü ve aracın sürücüsünün hafif yaralar aldığını açıkladı.

70 TANESİ MEKSİKA VE HİNDİSTAN'A GÖNDERİLECEK

Medellin Valisi Anibal Gaviria Correa, su aygırlarının Meksika ve Hindistan'a taşınması için gerekli izinlerin verilmesi konusunda Devlet Başkanı Gustavo Petro ve Çevre Bakanı Susana Muhamad'a seslenerek, "Bu acı verici kaza, suaygırlarının Doradal’dan Hindistan ve Meksika’ya acilen taşınmasının önemini bir kez daha teyit ediyor" dedi.

Escobar'ın su aygırlarının gönderileceği ülkeler açıklandıEscobar'ın su aygırlarının gönderileceği ülkeler açıklandı

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Emniyet kemerinimi takmadı, kırmızı ışıkta mı geçti,alkollü olma ihtimali varmı? Ehliyetinin olup olmadığı sorusu ağır olucak diğerlerini konu komşu merak ediyoruz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi
İsrail ordusu Refah'a karadan girdi: Sınır kapısı ele geçirildi