İsrail özel kuvvetleri Filistin plakalı araçla Cenin'de terör estirdi

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin kentine Filistin plakalı bir araçla düzenlediği baskında 7'si gerçek mermiyle olmak üzere 8 Filistinli yaralandı.

İsrail özel kuvvetleri Filistin plakalı araçla Cenin'de terör estirdi
İsrail özel kuvvetleri Filistin plakalı araçla Cenin'de terör estirdi
GİRİŞ 18.04.2023 17:46 GÜNCELLEME 18.04.2023 17:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Filistin medyasında yer alan haberlere göre, İsrail askerlerinin, Cenin Mülteci Kampı'na baskın düzenlemesinin ardından askerler ile Filistinli gençler arasında çatışma çıktı.

ONLARCA İSRAİL ZIRHLI ASKERİ ARAÇ KAMPA GİRDİ

Devlete ait "Filistin'in Sesi Radyosu" onlarca İsrail zırhlı askeri aracının kampa ve civar mahallelere girdiğini duyurdu.

İsrail özel kuvvetlerini taşıyan Filistin plakalı bir araçtan gençlere ateş edildiği aktarılan haberde, iki buldozerin de İsrail güçlerinin ilerlemesini engellemek amacıyla yerleştirilen demir tümsekleri kaldırmak için kullanıldığı kaydedildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 7'si gerçek mermiyle, 1'i şarapnel parçalarıyla olmak üzere 8 Filistinlinin yaralandığını duyurdu.

Filistin devlet televizyonu da İsrail güçlerinin, baskından bir buçuk saat sonra bölgeden çekildiğini ve bir Filistinliye yönelik gözaltı operasyonunu gerçekleştiremediğini bildirdi.

İSRAIL ORDUSUNUN BASKINLARIYLA BÖLGEDEKI CAN KAYIPLARI ARTTI

İsrail ordusu, 2023'ün başından bu yana işgal altındaki Batı Şeria'nın farklı noktalarında baskın ve gözaltı operasyonlarını artırdı.

Askerler, baskınları protesto eden Filistinlilere karşı plastik merminin yanı sıra sık sık gerçek mermi de kullanıyor. Batı Şeria'nın kuzeyindeki özellikle Cenin ve Nablus gibi bölgelerde baskınlara tepki gösteren Filistinli gruplar ile İsrail askerleri arasında zaman zaman çatışmalar da yaşanıyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşaellah
    Cevapla
  • yorgun 1 yıl önce Şikayet Et
    itrail sonun yakın Allahın izniyle
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Devlet Bahçeli'den Netanyahu'ya sert tepki: Mazlumların kanında boğulacak!
İsrail ordusu Refah'a karadan girdi: Sınır kapısı ele geçirildi