Düşen uçaktaki 4 çocuk 17 gün sonra sağ bulundu

Kolombiya'da, 1 Mayıs'ta taşıdığı 8 kişiyle kaybolan ve dün enkazına ulaşılan uçaktaki biri 11 aylık 4 çocuğun 17 gün sonra ormanda sağ bulunduğu açıklandı.

Düşen uçaktaki 4 çocuk 17 gün sonra sağ bulundu
Düşen uçaktaki 4 çocuk 17 gün sonra sağ bulundu
GİRİŞ 18.05.2023 07:41 GÜNCELLEME 18.05.2023 07:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kolombiya'da, Araracuara ile San Jose del Guaviare bölgesinde 8 kişiyi taşırken sinyali kesilen küçük uçağın enkazı 16 gün sonra dün Caqueta yönetim bölgesine bağlı Palma Rosa köyü kırsalında bulundu.

4 kişinin cesedine ulaşılan enkazda bulunmayan 4 çocuk için ormanlık bölgede sürdürülen çalışmalardan bugün iyi haber geldi. Düşen uçakta mucize sonucu hayatta kalan 11 aylık bebeğin de aralarında olduğu dört kardeşin ormanda bulunduğu duyuruldu.

Kolombiya Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Askerlerimizin çetin aramaları sonucu Guaviare'de düşen uçaktaki 4 çocuğu sağ olarak bulduk. Ülke için büyük bir sevinç" dedi.

13 yaşındaki Lesly Bonbaire, 9 yaşındaki Soleiny Ranoque, 4 yaşındaki Tien Ronoque ve 11 aylık bebek Cristian Ranoque'nin düşen uçaktan nasıl sağ çıktığı ve 17 gün boyunca ne şekilde hayatta kaldığına dair detay paylaşılmadı.

Blu Radio'nun haberinde, kardeşlerden en büyüğü Lesly'nin, küçük kardeşlerini hayatta tutabilmek için ormanda geçici bir sığınak kurduğu bilgisi paylaşıldı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • boş lafcı 11 ay önce Şikayet Et
    insan işte, herşeye her duruma ayak uydurabiliyor. bundan sonrası daha zor onlar için. Allah yardımcıları olsun.
    Cevapla
  • boş lafcı 11 ay önce Şikayet Et
    abi de olabilir
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Abla işte, kardeşlerine bakmış.
    Cevapla
  • Serdar 11 ay önce Şikayet Et
    ALLAH öl demez se kâinat yok olsa kimse ölmez
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İngiltere'den Hamas sürprizi! Teklifi duyurdular: Umarım kabul ederler
Bombalı saldırı hazırlığındaki DEAŞ'lı yakalandı