ABD'den İsrailli Bakan Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskınına tepki: Endişe verici

ABD, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya düzenlediği baskının endişe verici olduğunu bildirdi.

ABD'den İsrailli Bakan Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskınına tepki: Endişe verici
ABD'den İsrailli Bakan Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa baskınına tepki: Endişe verici
GİRİŞ 22.05.2023 09:13 GÜNCELLEME 22.05.2023 09:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matt Miller, konuya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

İsrail hükümetinin vatandaşlarına yasa dışı yerleşim birimlerinin bulunduğu Homeş'te "kalıcı varlık" göstermesine izin veren kararnamenin endişe verici olduğu belirtilen açıklamada, bu yerleşim birimlerinin yasa dışı bir şekilde Filistin topraklarına inşa edildiği kaydedildi.

Türkiye'den İsrail'e kınamaTürkiye'den İsrail'e kınama

Açıklamada, kararnamenin İsrail hükümetinin Biden yönetimine verdiği vaatlerle de ters düştüğü kaydedilerek, "Batı Şeria'da İsrail'in yerleşim birimlerini ilerletmesi iki devletli çözüm önünde bir engel teşkil etmektedir." ifadesine yer verildi.

"Bugün Harem-i Şerif'e düzenlenen kışkırtıcı ziyaret ve retorikten de endişe duyuyoruz. Bu kutsal alan siyasi amaçlar için kullanılmamalı. Tüm taraflara bu alanın kutsallığına saygı göstermeleri için çağrıda bulunuyoruz" değerlendirmesinde bulunulan açıklamada, ABD'nin Kudüs'teki kutsal alanların tarihi statükosuna desteği teyit edildi.

- BEN-GVIR'IN PROVOKATIF MESCID-I AKSA BASKINI

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sabahın erken saatlerinde, özel korumaları ve İsrail güçlerinin yoğun koruması altında Harem-i Şerif'e girmişti.

Ben-Gvir, göreve gelişinden günler sonra 3 Ocak'ta da Mescid-i Aksa'ya girmiş ve bu eylemi ile 5 yıl sonra Mescid-i Aksa'ya giren görevdeki ilk İsrailli Bakan olmuştu.

İsrailli aşırı sağcı Bakan Ben-Gvir'in bu baskını, işgal altındaki Filistin topraklarında tepkiyle karşılanmış ve gerilimi tırmandırmıştı.

Filistin yönetimi ve Müslüman ülkelerin yanı sıra Batı ülkelerinden Ben-Gvir’in provokatif eylemine karşı tepkiler gelmişti.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Amin kardeşim
    Cevapla
  • Mustafa 11 ay önce Şikayet Et
    Allah'ın laneti Yahudilerin üzerine olsun.
    Cevapla
  • Levent taneri 11 ay önce Şikayet Et
    İSRAIL İN MESCID İ AKSAYI BASMASI HALINDE HER SINAGOG BASILA BILIR HALE GELECEK ÇOKTAN GELDIDE BUNLARA SINAGOGLARDA cevap vermek en dogrusu
    Cevapla
  • hıghlander 11 ay önce Şikayet Et
    ''İsrailoğulları'' kökenli olmayan yahudi'lerin İsrail'in umurunda olduğunu mu zannediyorsun.İlişkiler menfaet odaklı olamaktan ibaret.
    Cevapla
  • Cenk 11 ay önce Şikayet Et
    Ey insan artıkları katiller Allahın belası laneti üzerinize olsun, Allah cc burnunuzu yerden kaldırmasın sonunuz yakındır inşallah....
    Cevapla
  • Cenk 11 ay önce Şikayet Et
    Dünyada tüm müslüman mabedlerine, Türk halklarına, Uygur, Filistin, vb. Zulüm ediyorsa hepsinin sonu yaklaşıyor. Allah zalimlerin helakını artırsın. Hepsini şiddet ve nefret ile kınıyoruz. Mescid-i Aksa bizimdir ilelebette bizim olacaktır. İsrail yerin dibine batacaktır. Geliyor gelmekte olan. Zalimler için yaşasın cehennem. ÂMİN
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Aziz Yıldırım'dan önemli açıklamalar | CANLI
Erdoğan'dan 'vadedilmiş topraklar' uyarısı: Eğer terör devleti durdurulmazsa...