Türkiye'den İsrail'e kınama

Türkiye, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini kınadı.

GİRİŞ 21.05.2023 13:39 GÜNCELLEME 21.05.2023 14:22
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı, Ben-Gvir'in İsrail güvenlik güçlerinin refakatinde düzenlediği baskına ilişkin yazılı açıklama yayımladı.

Açıklamada, "İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı'nın 21 Mayıs tarihinde İsrail güvenlik güçlerinin refakatinde Harem-i Şerif’e düzenlediği uluslararası hukuku açıkça ihlal eden baskını şiddetle kınıyoruz. İsrail hükümet üyelerinin Harem-i Şerif’in tarihi statüsüne bu şekilde meydan okuması, kışkırtıcı ve faşizan eylemlerde bulunması hiçbir şekilde kabul edilemez." ifadelerine yer verildi.

Bakanlık açıklamasında, "İsrail hükümetini, bir kez daha, Harem-i Şerif’in uluslararası hukuka dayanan tarihi statüsünü ihlal eden her türlü provokatif eylemi derhal sonlandırmaya ve sorumluluk içerisinde davranmaya çağırıyoruz." ifadesi kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, sabahın erken saatlerinde, özel korumaları ve İsrail güçlerinin yoğun koruması altında Harem-i Şerif'e girmişti. Ben-Gvir, Mescid-i Aksa'nın avlusundan yayımladığı görüntülü mesajında, "Burada ev sahibi biziz. Hamas'ın tehditlerinin hiçbir faydası olmayacak. Kudüs'ün ve tüm İsrail toprağının sahibi biziz." ifadelerini kullanmıştı.

Filistinlilere yönelik ırkçı ve şiddet yanlısı söylemleri ve provokatif eylemleriyle tanınan aşırı sağcı Bakan, göreve gelişinden bu yana ikinci kez aynı provokasyona imza atmış oldu. Ben-Gvir daha önce, göreve gelişinden günler sonra 3 Ocak'ta Mescid-i Aksa'ya girmiş ve bu eylemi ile 5 yıl sonra Mescid-i Aksa'ya giren görevdeki ilk İsrailli Bakan olmuştu.

KAYNAK: AA
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 50
  • Aksu 1 yıl önce Şikayet Et
    Huzur bazılarına niçin batar ki.
    Cevapla
  • Haydar 1 yıl önce Şikayet Et
    Seçimler bitsin.Bir tabur askeri Aksa muhafızı olarak gönderelim topraklarımıza in şaallah.
    Cevapla
  • fahri 1 yıl önce Şikayet Et
    bu tip eylemler dünyadaki insanları adolf hitleri aratmaya yönlediriyor onun gibi olmaya özendiriyor hani et yaoından sabun kemiklerinde lokomotif yakıtı
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Yarabbi bu siyonist yahudilerin helakını yakınlaştırır.. Bunların katli vaciptir.. Mazlumların ve masumların sahibi sensin Yarabbi..
    Cevapla
  • Levent taneri 1 yıl önce Şikayet Et
    Dinsizin hakkından imansız gelir...UNUTMA.. Sinagoglara gidenlerden bir kaç kişi yi tutuklayıp atın iceri ne yapacaklar bakakım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'den tüyler ürperten Refah açıklaması: İsrail henüz sınırı aşmadı
EFES-2024 Tatbikatı'nda özel kuvvetlerden "sızma harekatı"