İsveç Savunma Bakanı: NATO üyesi olmak istiyoruz

İsveç Savunma Bakanı Pal Jonson, ülkesinin en büyük önceliğinin NATO'ya tam üyelik olduğunu bildirdi.

İsveç Savunma Bakanı: NATO üyesi olmak istiyoruz
İsveç Savunma Bakanı: NATO üyesi olmak istiyoruz
GİRİŞ 07.06.2023 23:29 GÜNCELLEME 07.06.2023 23:29
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Jonson, Japon mevkidaşı Yasukazu Hamada ile görüşmek üzere geldiği başkent Tokyo'da basın toplantısı düzenledi.

Pal Jonson, 11-12 Temmuz'da Litvanya'nın başkenti Vilnius'ta düzenlenecek NATO Zirvesi'ne kadar İttifak'a üyelik konusunda umutlu olduklarına işaret ederek, "İsveç hükümetinin en büyük önceliği en kısa sürede NATO'ya tam üye olmaktır." dedi.

Türkiye ve Macaristan'ın kararına saygı duyduklarını, Türkiye'nin endişelerini karşılayacak yeni terörle mücadele yasaları olduğunu ifade eden Jonson, "İsveç'in NATO'ya tam üyeliğiyle İttifak'ın kuzey kanadının güçleneceği düşüncesindeyiz." değerlendiirmesini yaptı.

Ukrayna'ya silah desteğini sürdüreceklerine ve bunun kendileri için önemli olduğuna işaret eden Jonson, Rusya'nın Ukrayna savaşını kazanmasının İsveç ve Avrupa güvenlik politikası için felaket olabileceğini belirtti.

Ülkesinin NATO'ya katılımının ABD ve Japonya ile bağlarını da güçlendireceğine dikkati çeken Bakan Jonson, Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa-Atlantik ve Hint-Pasifik'i bir araya getirdiği için İsveç ve Japonya'nın bugünlerde benzer zorluklarla karşı karşıya olduklarını ifade etti.

Jonson ve Japon mevkidaşı Yasukazu Hamada'nın yarın bir araya gelmesi bekleniyor.

Japonya ve İsveç arasında aralıkta "Savunma Teçhizatı ve Teknoloji Transferi Anlaşması" imzalanmıştı.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 15
  • rotterdamli 10 ay önce Şikayet Et
    Reisin istediklerini verin
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Teis olabilirsin derse olursun yok öyle kafananıza göre bi girip bakacaz havası biz avrupaya siz natoya başka yolu yok
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Bir avuç pkk,lıya teslim olmuşsunuz sizin natoya ne katkınız olacak. Hiç katkı vermeden pkk,ya yataklık edene savunma kalkanı olmak reisin karizmasını çizer
    Cevapla
  • MiSaFiR 10 ay önce Şikayet Et
    Süreyi uzatabileceğimiz kadar uzatalım. Son saniyeye kadar uzatalım. 10 sene-20 sene gittiği yere kadar. Salağa yatalım. Duymamazlığa gelelim. Umursamayalım. BIYIK ALTINDA GÜLELİM. Zaten HER ZAMAN ekonomimize saldırılıyor; istediklerini yapsak da buna devam edecekler. Bu süre zarfında da, hızlı bir şekilde kendi Milli Muharip Uçağımızı ve Savunma Sistemlerimizi geliştirmeye devam ederiz.
    Cevapla
  • kayserili Edo 10 ay önce Şikayet Et
    Önce siz pkk ypg pyd fötö ve tüm teröristlere kuçak açmayı bi bırakın, hainliğinizi türk ve islam düşmanlığını bi bırakınız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kurbanlık fiyatları belli oldu! İşte İstanbul, Ankara ve birçok ilde ortalama fiyatlar
Yunanistan ve Türkiye'nin ortak yemeği! En iyisi Türk mutfağından seçildi...