Stoltenberg'ten Türkiye açıklaması: Olumlu karşıladı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Türkiye, İsveç’in NATO üyeliği konusunda attığı adımları olumlu karşıladı” dedi. Stoltenberg, NATO-Ukrayna Konseyi’nin kurulacağını açıkladı.

Stoltenberg'ten Türkiye açıklaması: Olumlu karşıladı
Stoltenberg'ten Türkiye açıklaması: Olumlu karşıladı
GİRİŞ 16.06.2023 20:16 GÜNCELLEME 16.06.2023 20:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen NATO Savunma Bakanları Toplantısı’nın ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg gazetecilerin sorularını yanıtladı. İsveç’in NATO’ya üyeliği hakkında sorulan soruya cevap veren Stoltenberg, “Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ankara’da yaptığımız görüşmeler üzerine İsveç’in NATO üyeliğine katılımı üzerine olumlu adımlar attık. Yaptığımız görüşmeler bu konudaki tüm sorunları çözmese de Türkiye, İsveç’in NATO üyeliği konusunda attığı adımları olumlu karşıladı” ifadelerini kullandı.

NATO-Ukrayna Konseyi kurulacak

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO’nun Ukrayna’ya yapacağı askeri desteğin artarak devam edeceğini belirtti. Stoltenberg, NATO üyesi ülkelerin ortak güvenliğini korumak ve Ukrayna’nın gelecekte NATO üyeliğini kolaylaştırmak adına “NATO-Ukrayna Konseyi” kurulması ve Temmuz ayında Litvanya’da yapılacak bir sonraki NATO Konseyi’ne Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin de katılmasını planladıklarını açıkladı.

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin de yaptığı basın açıklamasında Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ile görüştüğünü ifade ederek “Bugün Güler ile tanışmamın amacı, savunma bakanı olarak atanmasını kutlamaktı. Türkiye’yi ilerlemeye teşvik etmek ve İsveç'in NATO’ya katılımını onaylamak için her fırsatı değerlendiriyorum” dedi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Gakgoistan 10 ay önce Şikayet Et
    Cehennem ol git,ne yûzsuz bir adamsin Sto.Sen niye ortaya dùşmùşsun halo.Ìsveç te inadına hergùn pkk tasmalilari gòsteri yapiyor, git onlara bunlardan vazgecip Tùrkiyenin istedigi teroristleri iade edin desene,zurna!
    Cevapla
  • Mehmet Akif 10 ay önce Şikayet Et
    Hayır diyoruz. Hadi şimdi Brüksele git. İkide bir zırt pırt ülkemize gelip zamanımızı alma.
    Cevapla
  • ismalibel 10 ay önce Şikayet Et
    ştonberg bırak bu ayakları sen önce isveci hizaya getir iyi dileklerli iş ancak bunlara destek gibi olur reis hayır dedi boşa kürek çekme
    Cevapla
  • urfalı mehmet ant. 10 ay önce Şikayet Et
    Kesinlikle isveç nato ya hayır türkiyenin üzerine çok geliyorlar abd .ab .zalimlik peşindeler
    Cevapla
  • MACKALI 61 10 ay önce Şikayet Et
    Tabi olumlu kar$iladi ama bu "evet"diycegiz anlamina gelmez..Biz adim atin demedikki´kendi bilir ister atar ister atmaz biz terörist listesi verdik onlari istiyoruz´ulan ne kalin kafali milletsiniz be kac kez diycez dangozlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sebepsiz yere defalarca bıçakladı! Kuryelik yapan üniversite öğrencisini canice öldürdü
Merkez Bankası Başkanı Karahan'dan enflasyon mesajı