Antarktika için "akıllara durgunluk verecek" tehlike

Antarktika'dan alınan uydu verileri, bölgedeki deniz buzu seviyesinin, küresel ısınma nedeniyle mevsimsel ortalamanın çok altında olduğunu ortaya çıkardı.

Antarktika için "akıllara durgunluk verecek" tehlike
Antarktika için "akıllara durgunluk verecek" tehlike
GİRİŞ 18.09.2023 13:24 GÜNCELLEME 18.09.2023 13:24
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

ABD Ulusal Kar ve Buz Veri Merkezi'nde (NSIDC), Antarktika'daki buzullara ait verileri inceleyen Walter Meier, buz seviyesinin "akıllara durgunluk verecek derecede düşük" olduğunu söyledi.

Meier, buzullardaki kaybın eski seviyesine döneceği konusunda pek iyimser olamadığına işaret etti.

NSIDC verilerine göre, yaklaşık 17 milyon kilometrekare olarak ölçülen buzul alanın, eylül ortalamasının 1,5 milyon kilometrekare altında olduğu belirtiliyor.

Manitoba Üniversitesi'nden Robbie Mallet, verilerin endişelenmeyi gerektirecek düzeyde olduğunu vurgulayarak, "Bu durum, son 40 yıldır şahit olmadığımız potansiyel olarak Antarktika'daki iklim değişikliğinin endişe verici bir işareti." dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • Yasin 7 ay önce Şikayet Et
    Ya bırakın bu işleri o buzulların arkasında ne var hiç açıklanmadı gemilere ve gezginlere bir yere kadar izin veriyorlar. Bilmediğimiz yerler yok küresel ısınma yok buzul erimesi hahaha
    Cevapla
  • adem 7 ay önce Şikayet Et
    kur an yakan danimarka ve hollandanın sonunu göreceğiz inşallah
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Yer altından gaz çıkarsa ekolojik denge bozulur, iki ısı rarsında koruma katmanı görevi yapan gaz sogutma sistemini yok edersen, suların metrelerce derine inmesi ve yer yüzü sularıda hızla buharlaşması, sürekli felaket yaşanmasına zemin hazırlıyor, kuraklıgın her yıl daha iyi görülmesi ve dogal afetlerinde çogaldıgını görüyoruz,
    Cevapla
  • Anadolu 7 ay önce Şikayet Et
    Dünya yaratılıştan beri bazı dönemler ısınır bazı dönemler soğur. Bu ısınan bir dönem. İklim değişikliği ayağına milletleri taahhüt altında bırakan anlaşmalar imzalattırılıyor. Karbonu salanlar belli. Çevre kirliliği nükleer kirlilik üreten aynı. Ağlayan zırlayan aynı.
    Cevapla
  • Levrock 7 ay önce Şikayet Et
    kardesim yapmayin, elde bilgisel veriler var, bu dogal bir isinma degil, dogal isinma sicakliklar yavas yavas artar mevcut isinma görülmemis rekor bir seviyede gerceklesiyor.
    Cevapla
  • Alperen Nokta 7 ay önce Şikayet Et
    Antarktika'da bilimsel araştırma da yapılmaktadır. Her alanda niye olmayalım üniversitelerimiz arştırsın Dünya'da kutuplarda, deneyler yapmak insanlğa hizmet etmekte bizde varız. Geç de olsa Sayın Recep TAYYİP ERDOĞAN'IN Özellikle gayretleri ile bizde Dünya'da katkıya varız diyerek parmak basmıştır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MİT'ten vatandaşlara casusluk uyarısı
Muhalif gazeteci, Almanya'ya çalıştığını itiraf etti! "Bunlar üst düzey isteniyor"