ABD'den 1600 kilometre menzilli 400 Tomahawk füzesi alacaklar... Bölgede gerilim artıyor

Kuzey Kore, Japonya'nın ABD'den 1600 kilometre menzilli 400 Tomahawk seyir füzeleri alımını hızlandırmasını "küstah bir karar" olarak nitelendirdi.

ABD'den 1600 kilometre menzilli 400 Tomahawk füzesi alacaklar... Bölgede gerilim artıyor
ABD'den 1600 kilometre menzilli 400 Tomahawk füzesi alacaklar... Bölgede gerilim artıyor
GİRİŞ 16.10.2023 10:04 GÜNCELLEME 16.10.2023 10:09
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Ülkenin resmi Kore Merkezi Haber Ajansına (KCNA) göre Kuzey Kore, Japonya'nın ABD'den Tomahawk seyir füzesi satın alım sürecini hızlandırmasının bölgesel gerilimi artıracağını belirtti.

Füze alışverişine ilişkin, "Japonya'nın küstahça kararı, güvenliğine yeni sorunlar ekleyecek ve Kuzey Kore Yarımadası ile bölgedeki gerilimi tırmandıracaktır." ifadesi kullanıldı.

Japonya "aceleci davranmaması" konusunda uyarılarak, ülkenin tüm eylemlerinin yakından izlendiği vurgulandı.

- JAPONYA, 400 TOMAHAWK FÜZESİ ALACAK

Japonya Savunma Bakanı Kihara Minoru, ABD'li mevkidaşı Austin ile görüşmesinden sonra, 5 Ekim'de ABD imalatı Tomahawk seyir füzelerini planlandığından bir yıl önce teslim alacaklarını açıklamıştı.

Japon Bakan, tedarikin erkene çekilmesinin, ülkesinin savunma kapasitesinin daha erken ve büyük ölçüde güçlendirilmesine katkı sağlayacağını bildirmişti.

Kihara, yaklaşık 1600 kilometre menzilli 400 Tomahawk füzesinin, 2026 mali yılında Japonya Deniz Öz Savunma Kuvvetleri (MSDF) gemilerine konuşlandırılacağını kaydetmişti.

Satın alma planı doğrultusunda Japonya hükümetinin, 2023 mali yılı bütçesinden 211,3 milyar yen (1,4 milyar dolar) tahsis ettiği biliniyor.

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 27
  • Ahmet kılıç 6 ay önce Şikayet Et
    Japonlar kafasız Amerika'nın kendilerini koruması için yillik toplam 10 milyar dolar ödüyor Amerika Birleşik Devletlerine
    Cevapla
  • Levend kaptan 6 ay önce Şikayet Et
    Bu zamanda ordun,silahın,askerin,çok güçlü olacak.ekonemin sorunsuz olacak.gerisi teferruat,boş laf
    Cevapla
  • Ata 6 ay önce Şikayet Et
    Denize düşen yılana sarılır.
    Cevapla
  • Leyla 6 ay önce Şikayet Et
    Amerika Atom bombası atmıştı bunlara bu dostluk nerden şimdi
    Cevapla
  • Yalnız adam 6 ay önce Şikayet Et
    Selamlar, sevgiler........................ ,sayın Leyla Hanım..yazmış olduğunuz yorumu çok beyendim, evet japonyaya Amerikalıların atom bombası attığı (Hirodimaya) doğru,, fakat bu Dünyada kimi ezerseniz, kime kötülük yaparsanız öyle yaranırsınız diyeceğim ama, ters anlaşılır.. Fakat artık bu insanoğlu çok azdı çok canavarlastı artık insanlık öldüde ağlayanı yok maalesef.... Saygılar.
    Cevapla
  • Mst 6 ay önce Şikayet Et
    Peki neden Osmanlı'dan bu tarafa bşz hep geri vitese taktık, bunu hiç düşündük mü?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TBMM'de Fransa'ya karşı bildiri! Tezkere kabul edildi...
Kadınların futbol maçında kavga çıktı! 7 kişi yaralandı...