Ürdün Gazze'ye yardım uçağı gönderdi

Ürdün'ün İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne ondan fazla yardım uçağı gönderdiği belirtildi.

Ürdün Gazze'ye yardım uçağı gönderdi
Ürdün Gazze'ye yardım uçağı gönderdi
GİRİŞ 07.12.2023 15:13 GÜNCELLEME 07.12.2023 15:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ürdün Haşimi Hayır Kurumundan yapılan yazılı açıklamada, Gazze’ye gönderilen yardım uçaklarının tıbbi malzeme, ilaç, gıda, bebek maması, kıyafet gibi ihtiyaç malzemelerini taşıdığı aktarıldı.

YARDIM UÇAKLARI GAZZE İÇİN UÇTU

Yardım uçaklarının yanı sıra 286 ton gıda, hazır yemek, insani yardım ve kıyafet taşıyan tırların da Gazze Şeridi'ne gönderildiği kaydedildi.

Ürdün ordusundan yapılan açıklamada da Gazze Şeridi’nin Han Yunus kentinde yer alan Ürdün Sahra Hastanesi'ne havadan tıbbi malzeme ve ilaç ulaştırıldığı, bunun dördüncü indirme olduğu belirtildi.

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme" gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

ŞEHİTLERİN ÇOĞUNLUĞUNU KADIN VE ÇOCUKLAR OLUŞTURUYOR

Gazze’deki hükümete göre, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 7 bin 112’si çocuk, 4 bin 885’i kadın olmak üzere 16 bin 248’e yükseldi.

YAHUDİ İŞGALCİLER DE SALDIRIYOR

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de 7 Ekim'den bu yana İsrail güçleri ve Yahudi işgalcilerin saldırılarında 265 Filistinli hayatını kaybetti.

HASTANELERİ DE İŞGAL ETTİLER

İsrail ordusu, Gazze'de on binlerce yaralı ile sivilin sığındığı onlarca hastaneyi zorla tahliye ettirmek için yerleşkelerini ya da ana binalarını vurdu. İşgal sırasında bazı hastaneleri bastı. Saldırılarda yüzlerce kişi öldü ve yaralandı.

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Osmanlı 4 ay önce Şikayet Et
    Ürdün kadar yahudi siyonist uşağı olan başka bir devlet yok. Bu haber koca bir yalan inanmayın.
    Cevapla
  • Misafir 4 ay önce Şikayet Et
    Biz ülkecek kınıyoruz, hem de çok sert şekilde. başka maalesef
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de kritik hafta! 9 maç aynı saatte! Süper Lig'e çıkacak ikinci takım...
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi