BM Raportörü Albanese'den UNRWA'ya "çifte standart" tepkisi

Birleşmiş Milletler Filistin Özel Raportörü Albanese iddialar nedeniyle UNRWA'ya yardımlarını askıya alan Batılı ülkelerin Gazze Şeridi'nde katliamlarına devam eden İsrail'e desteği sürdürmesini "çifte standart" olarak niteledi.

BM Raportörü Albanese'den UNRWA'ya "çifte standart" tepkisi
BM Raportörü Albanese'den UNRWA'ya "çifte standart" tepkisi
GİRİŞ 31.01.2024 12:24 GÜNCELLEME 31.01.2024 12:24
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Raportörü Francesca Albanese X sosyal medya platformundan  UNRWA için açıklama yaptı. Bazı Batılı ülkelerin iddialar üzerine UNRWA'ya yardımları askıya almasına tepki gösterdi.

BM Özel Raportörü, "Batılı hükümetler, 12 personele yönelik iddialar nedeniyle UNRWA fonlarını askıya aldı.

Aynı hükümetler, ordusu Gazze'de 3,5 ayda 26 bin kişiyi öldüren devletle (İsrail) ilişkilerini askıya almadı, hem de Uluslararası Adalet Divanının bunun soykırım suçu oluşturabileceğini söylemesine rağmen. Çifte standart? Evet, en yüksek düzeyde." ifadelerini kullandı."

UNRWA'NIN AMACI

BM üyesi devletlerin gönüllü katkılarıyla finanse edilen UNRWA, faaliyetlerine başladığı 1950'den bu yana Filistinli mültecilere gıda, sağlık, eğitim, barınak gibi insani yardımları sağlayan ana kuruluş konumunda bulunuyor.

Ajans bugün 5,9 milyon Filistinli mülteciye destek sağlıyor.

UNRWA, yaklaşık 74 yıldır Filistinlilerin yaralarını sarmaya çalışırken, bu süreçte tesisleri defalarca İsrail tarafından vuruldu, tonlarca gıda ve ilaç yok edildi.

İSRAİL'İN İDDİALARI

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yetkililerinin UNRWA personelinin 7 Ekim saldırılarına karıştığına ilişkin iddialarının acilen soruşturulmasını istemişti. UNRWA da İsrail'in iddialarına yönelik soruşturma başlatmıştı.

Almanya, İsviçre, İtalya, Kanada, Finlandiya, İzlanda, Avustralya, İngiltere, Hollanda, ABD, Fransa, Avusturya, Japonya ve Estonya UNRWA'ya yönelik finansal desteğini geçici süreyle durdurma kararı aldıklarını açıklamıştı.

Öte yandan, Norveç, İrlanda ve İspanya UNRWA’ya desteğini sürdüreceğini duyurmuştu.

 

KAYNAK: AA
Şeyma Akman Haber7.com - Editör
Haber 7 - Şeyma Akman

Editör Hakkında

1988 yılında Ankara’da doğdu. İlk öğretimini Ankara’da, orta ve lise öğrenimini Amerika’da tamamladı. Bilkent Üniversitesinde İngilizce-Fransızca mütercim tercümanlık okudu. Gazetecilik mesleğine Kanal 7 dış haberler bölümünde başladı. 7 sene sonra Yasemin.com sitesine geçerek kariyerine yeni bir ivme kazandırdı. Meslek hayatına Haber7.com'da Dış haberler editörü olarak devam ediyor.
YORUMLAR 4
  • Mescid-i Aksa-2025* 3 ay önce Şikayet Et
    israile destek veren bütün ülkelerin Allah belasini versin.Allah israili kahru perisan etsin.Adil savaşmıyorlar sadece guc ve kuvvetlerini kadin ve çocukların üzerinde deniyorlar korkak bir millet olduklari ordan belli zaten .islamı kimse yikamaz bu çapulcularımı yikacak .
    Cevapla
  • Mescid-i Aksa-2025* 3 ay önce Şikayet Et
    Siyonist israil kahrolsun!
    Cevapla
  • Kutahyali 3 ay önce Şikayet Et
    İsmi geçen bu Devletlerin Allah belasını versin inşallah tez zamanda
    Cevapla
  • altun 3 ay önce Şikayet Et
    küfür tek bir millettir Allah kahr u perişan eylesin Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1 ayda yaptıkları tek iş bu!CHP'li belediyeler icraatta değil tabela avcılığında yarışıyor
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?