Gazzeliler çimen yiyip kirli su içiyor

İsrail'in, BM'nin Filistin ajansı UNRWA'ya yönelik iddiaları sonrası bölgeye aktarılan yardımların çoğunun kesilmesi üzerine uzmanlar insani kriz uyarılarını arttırırken, Gazzeliler hem bombalarla hem de açlık ve susuzlukla mücadele ediyor.

Gazzeliler çimen yiyip kirli su içiyor
Gazzeliler çimen yiyip kirli su içiyor
GİRİŞ 02.02.2024 08:20 GÜNCELLEME 02.02.2024 08:21
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İsrail’in, Birleşmiş Milletler’e bağlı Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansı’nın (UNRWA) 12 çalışanının, Hamas’ın 7 Ekim saldırılarına katıldığı yönündeki suçlamaları sonrası birçok Batılı ülke, kuruma yardımlarını askıya alırken, Gazzeliler İsrail saldırıları ve ağır insani koşulların gölgesinde hayatta kalmaya çalışıyor.

FAALİYETLER DURABİLİR

UNRWA’nın X hesabından yapılan paylaşımda, "Gazze’de her gün, sadece ekmek ve su bulmak için mücadele günü" ifadesini kullandı. Gazze Şeridi’nde temiz suya erişimin bir ölüm kalım meselesi haline geldiğinin vurgulandığı açıklamada, sorunun çözülememesi halinde daha fazla insanın hastalık nedeniyle hayatını kaybedebileceği uyarısında bulunuldu. Kurum ayrıca, yardımların sürmemesi halinde bölgedeki faaliyetlerini şubat sonrası durdurmak zorunda kalacağını duyurdu. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres daha önce UNRWA’nın Gazze’deki insani yardım çalışmalarının belkemiği olduğunu belirterek yardımlarını askıya alan ülkelere sürdürme çağrısı yapmıştı.

UNRWA nedir ve neden İsrail'le Batı'nın hedefinde?UNRWA nedir? İsrail'in iddiaları sonrası hangi ülkeler yardımları kesti?

TEMİZ SU YOK

Amerikan CNN’in konuyla ilgili haberinde, bölgede neredeyse her çocuğun ishal olduğu ve yetersiz beslendiği bildirilirken, insanların çimenleri yediği ve temiz suya ulaşamadığı için kirli su içtiği aktarıldı. Yardım kamyonlarının az da olsa Gazze Şeridi’ne girdiği ancak insanların yardıma ulaşabilmek için birbiriyle yarıştığının anlatıldığı CNN’in haberinde, insanların soğukta yiyecek bulmak için saatlerce yürüdüğü ve İsrail saldırılarına maruz kalma riskiyle karşı karşıya olduğu aktarıldı.

"AÇLIK BOMBADAN KÖTÜ"

Mısır sınırındaki Refah’ta hem İsrail’in saldırılarından korunmaya çalışan hem de yaşam mücadelesi veren 38 yaşındaki yedi çocuk annesi Hanadi Gamal Saed El Jamara, karınlarını kemiren açlıktan sadece uykuyla uzaklaştıklarını ifade etti. Yavaş yavaş öldüklerini söyleyen çaresiz anne, "Bence bombayla ölmek daha iyi, en azından şehit oluruz. Ama şimdi açlık ve susuzluktan ölüyoruz" diye konuştu. UNRWA’nın İletişim Sorumlusu Temara er-Rifai de her 2 bin kişiye bir duş kabini ve her 500 kişiye de bir tuvaletin düştüğü bilgisini paylaştı. UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini de yaptığı açıklamada, UNRWA’yı zayıflatmanın değil, güçlendirmenin zamanı olduğunu belirtti.

KAYNAK: HÜRRİYET
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 16
  • Hakan Taşçı 3 ay önce Şikayet Et
    Ümmet uyanmalı.Ölüm var hesap vereceğiz ölmeden önce hesabımızı kendimize vermeliyiz..Mısır Suriye Irak Suudi Arabistan Yemen İran ümmet arasına bölünmüşlük bencillik bitirilmeli.Kitabımz Kuranı Kerim Rehberimiz peygamberimiz Bölünmemeliyiz.değerimiz bunlar olmalı.boş yere yaşayıp boş yere ölmemek için ölçütlerimiz değerlerimiz .kitamız ve pygamberimizdir.
    Cevapla
  • 7500. 3 ay önce Şikayet Et
    Erdoğanın seçimlerde en büyük sınavı kırmızı çizgimiz dediği filistinliler olacak. Ülke insanı yöneticiler yüzünden kahroluyor. Halklar Müslüman yönetenler tartışılır.
    Cevapla
  • Abhaz54 3 ay önce Şikayet Et
    Kazma kürek ile ingilizleri fransızları yunanları denize döken biz deĝilmi idik.?hani neden yardıma gitmiyoruz kardeşlerimize?
    Cevapla
  • cahit 3 ay önce Şikayet Et
    İslam dünyası utansın Gazze halkı cennete gider ümmet bunun hesabını nasıl verir Gazzeyle sınır olan Mısır halkı Ürdün halkı yöneticileri Firavun ama halk buna müsade etmemeli bir pet dahi veremeyen Mısır utansın
    Cevapla
  • Abhaz54 3 ay önce Şikayet Et
    Türkiyeye ne demeli?bizde Islam ülkesi deĝilmiyiz?salla babam arapa ,salla babam Iran a. Yemen bile yardıma koştu .Biz neredeyiz ??
    Cevapla
  • Ahmed 3 ay önce Şikayet Et
    Hükümeti biz bu yüzden seçiyoruz destekliyoruz. Şu anda Erdoğandan başka sesini yükseltebilecek adam da yok. Başkan ümmete sahip çık. Yardımların ulaşmasını sağla. Ümmetin çocukları aç susuz Onlar 1 asır önce bizim vatandaşımızdı. Ve hala kardeşimiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ernest Muci, Beşiktaş'ı kupada finale taşıdı
Tekirdağ'da skandal görüntü! Belediye aracıyla dereye atık