İmran Han ve eşine yasa dışı evlilikten hapis cezası

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han ve eşi Büşra Han, yasa dışı evlilik yaptıkları gerekçesiyle 7'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı. Han, 8 Şubat'ta yapılacak genel seçimler öncesinde son 1 haftada 3. kez hapis cezasına mahkum edildi.

İmran Han ve eşine yasa dışı evlilikten hapis cezası
İmran Han ve eşine yasa dışı evlilikten hapis cezası
GİRİŞ 03.02.2024 17:31 GÜNCELLEME 03.02.2024 17:35
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Pakistan'da Büşra Han'ın eski eşi Havar Maneka'nın, eski Başbakan İmran Han ile Büşra Han'ın 2018'de gerçekleştirdiği evliliğin yasa dışı olduğuna dair mahkemeye yaptığı itiraz karara bağlandı.

Mahkeme, Büşra Han'ın boşandıktan sonra yeni bir evlilik için beklemesi gereken süre dolmadan İmran Han ile evlendiğini belirterek evliliğin "yasa dışı" olduğuna hükmetti. Eski Başbakan Han ile Büşra Han, "yasa dışı evlilik" yaptıkları gerekçesiyle 7'şer yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İmran Han, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldıİmran Han, 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı

İmran Han ve eşine 14 yıl hapis cezasıİmran Han ve eşine 14 yıl hapis cezası

1 HAFTADA 3 HAPİS CEZASI

İmran Han, ülkede 8 Şubat'ta yapılacak genel seçimler öncesinde son 1 haftada 3. kez hapis cezasına mahkum edildi. Şu anda cezaevinde bulunan 71 yaşındaki Han ile eski Dışişleri Bakanı Şah Mahmud Kureyşi, 30 Ocak'ta devlet sırlarını ifşa etmekten yargılandığı davada 10'ar yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. İmran Han 31 Ocak'ta ise başbakanlığı döneminde aldığı hediyelerinin ayrıntılarını açıklamadığı, ayrıca hediyeleri sattığı gerekçesiyle yargılandığı yolsuzluk davasında eşi Büşra Han ile 14'er yıl hapis cezasına mahkum edilmişti.

5 AĞUSTOS'TA TUTUKLANMIŞTI

Ağustos 2018'den parlamentoda güven oylamasını kaybettiği Nisan 2022'ye kadar Pakistan'ın başbakanlık koltuğunda oturan İmran Han, yargılandığı farklı bir yolsuzluk davasında mahkemenin verdiği tutuklama kararının ardından 5 Ağustos 2023'te cezaevine gönderilmişti. Devlet mülkiyetinde bulunan ve değeri 140 milyon rupinin (51 milyon TL) üzerinde olan hediyeleri sattığı gerekçesiyle 3 yıl hapse mahkum edilen Han'ın cezası 29 Ağustos’ta ertelenmiş, kefaletle serbest bırakılmasına karar verilmişti. Ancak farklı bir davada "devlet sırlarını ifşa etmekle" suçlanan Han'ın savcılık talebi üzerine tutukluluk süresi uzatılmıştı.

PAKİSTAN SEÇİMLERİ

Son genel seçimin 2018'de yapıldığı Pakistan'da İmran Han hükümeti, 10 Nisan 2022'de parlamentoda yapılan güven oylamasında 174 "hayır" oyuyla düşmüştü. Parlamentoda yapılan oylamada, 3 dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif'in kardeşi Şahbaz Şerif çoğunluğun desteğini alarak başbakan seçilmiş, Ağustos 2023'e kadar görevde kalmıştı. Daha sonra ülkeyi genel seçime kadar yönetecek geçici hükümetin başbakanı ise Anwaarul Hak Kakar olmuştu.

Pakistan halkı, 8 Şubat’ta genel seçim ve eyalet seçimleri için sandık başına gidecek.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 20
  • Ts61 2 ay önce Şikayet Et
    Pakistanı kaybettık geçmiş olsun
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 2 ay önce Şikayet Et
    Bu Pakistan'da ne kaynar kazanmıs arkadaş yaa. Arka sokaklar dizisi gibi aksiyon bitmiyor.
    Cevapla
  • Fatih kahraman 2 ay önce Şikayet Et
    Dün bir video izledim Pakistan'da Bizdeki fetö yapılanmasının aynısı oradada var. Bir sahtekâr hoca acayip sesler çıkarıp milyonlarca halkı başına topluyor. Müslüman halkların başına Bütün kötülükler Kurana ve sünnete uymadığımızdan geliyor.
    Cevapla
  • Cenk 2 ay önce Şikayet Et
    Haksızlık yapanlar Allah katında muhakkak ki hesap verecektir.bu dünya da elbet bitecek.kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak.
    Cevapla
  • gediğine koyar 2 ay önce Şikayet Et
    Allah CC Mısır'da yaşayan Müslümanlara yardım etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
Müsavat Dervişoğlu dönemi İYİ Parti'ye iyi gelecek mi?