Kürt organize suç örgütünün önemli ismi yakalandı

İngiltere Ulusal Suç Teşkilatı (NCA), insan kaçakçılığı yapan Kürt organize suç örgütünün önemli bir ismini gözaltına alındığını duyurdu.

Kürt organize suç örgütünün önemli ismi yakalandı
Kürt organize suç örgütünün önemli ismi yakalandı
GİRİŞ 14.03.2024 09:39 GÜNCELLEME 14.03.2024 10:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İngiltere'de organize suçları soruşturan kolluk kuvveti NCA, operasyonla ilgili açıklamada bulundu.

İnsan kaçakçılığına vurgu yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"İngiltere'ye tekne ve ağır vasıtalarla insan kaçakçılığı yapan Kürt organize suç örgütünün önemli bir ismi olduğundan şüphelenilen bir adam, Ulusal Suç Teşkilatı tarafından gözaltına alındı. Hampshire Polisi'nden meslektaşlarının da desteklediği NCA polisi, bu sabah 45 yaşındaki kişiyi Portsmouth'un Kingston bölgesindeki bir adreste gözaltına almak için harekete geçti ve onu yasadışı göçü ve kara para aklamayı kolaylaştırmak için komplo kurma şüphesiyle gözaltına aldı. Şüphelinin, Kuzey Avrupa ve Orta Doğu'daki insan kaçakçılarından oluşan bir ağı kontrol ettiğinden şüpheleniliyor. NCA polisi, ağın yüzlerce insanı İngiltere'ye kaçırıp her seferinde binlerce sterlin ücret talep ettiğine inanıyor."

İTALYA'DA DA OPERASYON DÜZENLENMİŞTİ

NCA geçen ay İtalya'da aynı örgütün başka bir üst düzey isminin gözaltına alındığını ve iade işlemlerinin devam ettiğini vurguladı.

KAYNAK: DHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • abc 1 ay önce Şikayet Et
    e besleyip büyüttünüz birazda siz kahrını çekin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mehmet Şimşek ve kredi iddiaları sonrası IMF'den Türkiye açıklaması
Boykotların hedefindeki Starbucks’tan yeni Türkiye kararı