WCK çalışanlarının öldürülmesi! ABD Savunma Bakanı, İsrailli mevkidaşıyla görüştü

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, İsrailli mevkidaşı Yoav Gallant ile Gazze'de Dünya Merkez Mutfağının (World Central Kitchen-WCK) 7 çalışanının öldüğü saldırıyı ele aldı.

WCK çalışanlarının öldürülmesi! ABD Savunma Bakanı, İsrailli mevkidaşıyla görüştü
WCK çalışanlarının öldürülmesi! ABD Savunma Bakanı, İsrailli mevkidaşıyla görüştü
GİRİŞ 09.04.2024 19:41 GÜNCELLEME 09.04.2024 19:42
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Austin ile Gallant telefonda görüştü.

Austin ve Gallant, İsrail'in, WCK çalışanlarına yönelik saldırı hakkındaki soruşturması ile böyle bir saldırının tekrar yaşanmaması için önlemlerin alınması hakkında konuştu.

Bakan Austin ayrıca Gazze'ye insani yardımların artırılmasının önemini vurguladı.

WCK ÇALIŞANLARININ KATLEDİLMESİ

İsrail'in 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda WCK çalışanları hayatını kaybetmişti.

Merkezi ABD'nin başkenti Washington'da bulunan WCK'den yapılan açıklamada, saldırıda ölen 7 çalışanın Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin uyruklu olduğu belirtilmişti.

Açıklamada, ekibin saldırı sırasında çatışmasızlık bölgesinde kuruluş logosu taşıyan 2 zırhlı araçta bulunduğu kaydedilmişti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ise WCK çalışanlarının öldürülmesinde "kasıt olmadığını" savunarak, "Savaşlarda bu tür olaylar olur, bunu sonuna kadar araştıracağız. İlgili hükümetlerle iletişim halindeyiz. Bunun yeniden olmaması için her şeyi yapacağız." ifadelerini kullanmıştı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Osmanlı 3 hafta önce Şikayet Et
    34 bin masumun hakkını ne yapacaksınız.. İt iti ısırmaz..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Çin'de otoyol çöktü: Onlarca ölü ve yaralı var
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!