ABD Senatosu'nda Gazze protestosu

ABD Senatosu'nun kafeterya bölümünü kapatan Amerikalı Hristiyan sivil toplum kuruluşu üyeleri, Gazze'de acil ateşkes ve bölgeye insani yardım gönderilmesi talebiyle gösteri düzenledi.

ABD Senatosu'nda Gazze protestosu
ABD Senatosu'nda Gazze protestosu
GİRİŞ 09.04.2024 23:16 GÜNCELLEME 09.04.2024 23:45
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

ABD Senatosu'nun ana binasında bulunan kafeterya bölümü, "Özgür Filistin İçin Hristiyanlar (CFPA)" adlı sivil toplum kuruluşu üyelerinin protesto gösterisine sahne oldu.

Ellerinde pankartlar taşıyan 100'e yakın gösterici, "Kongre üyeleri ve çalışanları Gazze'dekiler yemek yiyene kadar bugün yemeyecek" şeklinde slogan attı.

Gazze'de acil ateşkes taleplerini de sloganlar eşliğinde dile getiren göstericiler, Gazze'ye bir an önce acil insani yardım gönderilmesi gerektiğini belirtti.

"Bomba değil gıda gönderin" ve "Özgür Filistin" yazılı pankartlar taşıyan göstericilerin çoğu Kongre polisi tarafından gözaltına alındı.

Biden yönetiminin İsrail'e koşulsuz desteğini protesto eden çeşitli sivil toplum kuruluşları zaman zaman Kongre'de gösteri düzenliyor ve ABD'den İsrail'e daha fazla askeri yardım göndermemesini talep ediyor.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 2 hafta önce Şikayet Et
    Israel kendini yakiyor ve dahasi yanindaki alcak ülkeleri de Beraber atese atiyor = sonuc Allah ne isterse o olacak ve israilin cöküsü basladi .
    Cevapla
  • Veli 3 hafta önce Şikayet Et
    İsrail yan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dünya bu kararı bekliyordu! Tutuklamanın ilk adımı atıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özel'i AK Parti Genel Merkezi'nde kabul edecek