36 yıl önce pazardan aldığı takı zengin etti!

İngiltere’de bir kadının, 36 yıl önce bir pazardan aldığı broşun gerçek fiyatını öğrenince şoke oldu. Yaklaşık 20 sterline aldığı broşun gerçek değerinin 9 bin 500 sterlin olduğu ortaya çıktı.

36 yıl önce pazardan aldığı takı zengin etti!
36 yıl önce pazardan aldığı takı zengin etti!
GİRİŞ 09.04.2024 23:16 GÜNCELLEME 09.04.2024 23:16

Sanat tarihçisi Flora Steel, 1988'de Birleşik Krallık'taki (BK) bir antika pazarından aldığı broşun gerçek değerini çok sonradan anladığını söyledi.

İtalya'nın başkenti Roma'da yaşayan Steel, broşun değerini BBC'nin 2011'de hazırladığı "Antiques Roadshow" adlı programı geçen yıl YouTube'dan izlediğinde fark ettiğini açıkladı.

PAZARDAN ALDI! FİYATINI DUYUNCA ŞOKE OLDU

Sanatçı William Burges'ın 19. yüzyılda tasarladığı takıların tanıtıldığı bölümde elindeki broşu görünce şoke olduğunu anlatan Steel, "Bir anda 'Aman Tanrım, bu bendeki broş' dedim" ifadelerini kullandı.

Programda broş, "19. yüzyılda Viktorya dönemi tasarımlarının kutsal kasesi olarak görülebilir" diye tanıtılmıştı. Bunun ardından Steel, birkaç yıl boyunca paltosuna taktığı ve daha sonra dolaba kaldırdığı broşu satmaya karar verdiğini ifade etti.

AÇIK ARTTIRMADA SATILDI!

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; kimliği açıklanmayan bir koleksiyoner, BK'de salı günü düzenlenen açık artırmada broşu 9 bin 500 sterline satın aldı.

 

 

 

 

KAYNAK: INDEPENDENT TÜRKÇE
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan-Özel görüşmesindeki boş koltuğun perde arkası
Çekmeköy’de sahte taksi ile kanlı tuzak! Çantayı da toprağa gömmüş…